Antena Căutare

Sute de orbi cu carnet de conducere!

Toata lumea isi doreste ca numarul accidentelor rutiere sa fie mai mic, dar cum sa scada cand orbii au carnet de conducere?

In Prahova, de exemplu, in urma unui control, s-a aflat ca sute de oameni cu handicap de vedere sunt soferi. Oare cati or fi in toata tara?

Ideea controlului a plecat de la prefectul judetului. Ca sa vada daca banul public e cheltuit corect, a dispus verificarea tuturor persoanelor cu handicap de vedere din judet. Doar pe hartie deocamdata. Asa a iesit la iveala faptul ca din aproape 5000 de oameni inregistrati la Directia de Asistenta Sociala ca fiind cu handicap, zece la suta sunt inregistrati si la Serviciul Permise, ca fiind soferi.

Cel mai probabil, majoritatea orbilor cu carnet s-au inregistrat ca fiind orbi ca sa beneficieze de ajutorul social. Nu depaseste 300 de lei, dar, in vreme de criza, nu strica. E putin probabil ca vreun om care are intr-adevar un handicap de vedere sa se urce la volan.

Daca se va dovedi ca soferii cu pricina au primit bani care nu li se cuvin, acestia vor fi nevoiti sa ii inapoieze pe toti. Iar cei care chiar au un handicap de vedere va trebui sa returneze carnetele de sofer.

Foto: Intact Images

Update: Silviu Prigoana, internat la Spitalul de Urgenta Floreasca... Captura record de tigari, la granita cu Serbia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x