Antena Căutare

Teama de a nu ne imbolnavi in spital a devenit sursa de profit

Afacerea "cipicii si halatul" merge ca pe roate in spitalele din Romania. Teama pe care o avem de a nu lua vreo infectie din spital a devenit sursa de profit pentru unii. In aproape orice spital din tara trebuie sa dai bani pentru halatul de protectie. Fie la agentul de paza, fie direct la un automat. Afacerea a ajuns acum pe masa Ministerului Sanatatii, iar vizitatorii sunt sfatuiti sa refuze orice taxa.

Halatul si botosii de unica folosinta, pe care vizitatorii din spitale sunt adesea obligati sa le poarte atunci cand intra la un pacient, sunt oferite gratuit numai in teorie.

“Interzice orice forma de conditonare sau taxare la intrare in spital, impunerea de achizitie de botosei sau halate de unica folosinta, contra-cost, uneori fara sa se elibereze chiar si bon”, spune Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

La nici 24 de ore de la acest anunt, halatele si cipicii tot nu erau oferite gratuity. Daca nu platesti, iei ce iti da agentul de paza. Adica, de cele mai multe ori, un halat refolosit.

Ministerul Sanatatii recomanda folosirea halatului numai in sectiile de terapie intensiva, acolo unde riscul de infectii este mai mare.

Automatele de "ciupici si halate" au umplut insa spitalele din tara. Pozitionate chiar la intrare, pentru ca vizitatorul constiicios sa-si cumpere hainele de protectie. Abia la salon afla ca a dat banii degeaba.

Taxele respective nici macar nu ajung in bugetul spitalului al carui manager avizeaza amplasarea aparatului cu halate. Banii intra in buzunarele producatorilor de echipament de protectie, care platesc la spital o chirie modica.

Cel mai tanar angajat al ISU Constanta este un ciobanesc german de 10 luni... ROANTANAMO: Parlamentul European cere efectuarea unei noi anchete privind activitatea CIA din Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x