S-a întâmplat după ce primarul Nicolae Robu a afirmat că a fost „indus în eroare”, aflând ulterior că această măsură este doar o propunere, nu o dispoziţie obligatorie la nivel național.
Nicolae Robu a propus, duminică, să se revină asupra deciziei luate în ajun de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență şi lucrurile în Timişoara „să fie lăsate aşa cum au fost”, respectiv purtarea măştilor în spaţiile publice închise şi păstrarea distanţei de 1,5 m între persoane.
Dan Tătaru, fost senator al României, a murit din cauza COVID-19. Mesajul ministrului Apărării
„Citind textele naţionale, am constatat că am fost indus în eroare, de la nivel naţional doar propunându-se asta, nu dispunându-se. Prin urmare, voi cere revenirea asupra deciziei de astăzi şi lăsarea lucrurilor în Timişoara aşa cum au fost. Pentru că nu există niciun caz de îmbolnăvire a cuiva la vreo terasă din Timişoara, după ora 23,00, cum nu există nici înainte de ora 23,00. Cu respectarea exigenţelor logice, eficiente, oamenii trebuie să aibă posibilitatea să se relaxeze, să empatizeze, să socializeze - doar omul este fiinţă socială şi nu cred că îşi propune cineva să o transforme, nu să stea închişi în casă, când nu este cazul; când a fost cazul, am stat. Precizez că poziţia mea faţă de cei ce nu respectă regulile, faţă de cei ce pun în pericol sănătatea semenilor este una necruţătoare. Nimeni nu are un astfel de drept”, a arătat Nicolae Robu pe pagina de Facebook, înaintea şedinţei CJSU Timiş.
Polițiștii au făcut prăpăd la terasele din Centrul Vechi al Capitalei. Amenzi uriașe date patronilor
Astfel, CJSU Timiş a hotărât, în şedinţa extraordinară de duminică, faptul că „se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru persoanele cu vârsta peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul şi gura, în spaţiile publice deschise, respectiv pieţe comerciale, târguri, pieţe de vechituri, zone de aşteptare, staţii transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, zonele de promenadă ale oraşelor (cu excepţia Pieţei Victoria din Timişoara şi centrul istoric al municipiului Timişoara), locuri de joacă din parcuri, grădini de vară, la serbări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, evenimente sportive, evenimente publice”, eliminând restricţia orarului în cazul teraselor.