”A declarat cu lux de amănunte de unde a procurat substanțele, cum a efectuat deratizarea, în ce condiții. Din punctul lui de vedere, nu avea de unde să știe gradul de periculozitate al acestei substanțe. Nu avea de unde să știe că e atât de toxică, de letală. A cumpărat substanța de la o cunoștință care comercializează astfel de produse. Știa că e mai puternică decât cele pe care le folosea în mod uzual, însă nu a știut că e atât de toxică. A fost și el surprins de cum s-au derulat lucrurile”, a spus avocatul Călin Stăiculescu.
Citește și:
Firma este deținută de Ioan-Sorin Buță din Timișoara, cel care este și administratorul companiei. Aceasta a declarat, pe 2018, conform portalului termene.ro, o cifră de afaceri de 30.000 de euro și profit de 18.000 de euro.
Patronul firmei a fost reținut după tragedia din Timișoara
Bărbatul, care s-a ocupat el însuşi de acţiunea de deratizare, a fost reţinut pentru 24 de ore şi este urmărit penal pentru omor din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic de substanţe interzise. El a folosit fosfura de aluminiu în două scări de bloc şi un hotel. Autorităţile au făcut verificări şi la o grădiniţă, însă acolo nu s-au găsit probleme.
În prezent, 32 de persoane intoxicate cu substanţa folosită la deratizarea blocurilor din Timişoara sunt în continuare internate la Spitalul Judeţean, din cele 38 de victime care au căutat îngrijiri medicale începând de sâmbătă. Printre ele se află şi soţul femeii decedate
Nicolae Robu, despre firma care a făcut deratizare şi dezinsecţie în blocul unde au murit trei oameni: Nu a solicitat ni... Fostul şef al Laboratorului de analize medicale de la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Alexandru Obregia", trimi...