Antena Căutare

Sunt excepționali, dar Ministerul Educației nu îi susține! Elevi români s-au calificat într-o competiție NASA. De ce ajutor au nevoie

Elevii unui liceu din Timișoara s-au calificat în finala unei competiții internaționale organizate de NASA și MIT, una dintre cele mai prestigioase universități din lume. Ministerul Educației nu finanțează astfel de concursuri, aşa că tinerii apelează la fonduri din donaţii.

Elevii unui liceu din Timișoara s-au calificat, pentru al treilea an consecutiv, în finala unei competiții internaționale organizate de NASA și MIT, una dintre cele mai prestigioase universități din lume. Ministerul Educației nu finanțează astfel de concursuri, aşa că tinerii apelează la fonduri din donaţii.

Elevii au nevoie de cel puţin 15.000 de euro, bani pentru transport, cazare și mâncare. Ei trebuie să se grăbească să obțină acești bani, deoarece finala este la sfârşitul acestei luni.

Până acum, tinerii au reuşit să strânga suma de 7.000 de euro, dar mai au nevoie de încă pe atât. Şcoala nu îi poate sponsoriza, şi asta pentru că Ministerul Educaţiei finanţează doar concursurile organizate de ei.

Propunerea lor de anul acesta a fost tractarea unui robot defect.

„Iar robotul, controlat de noi, trebuia să treacă de un câmp de resturi spaţiale fără să le lovească”, au explicat ei.

La acest proiect au lucrat 9 elevi ai Liceului Teoretic „Grigore Moisil", timp de mai bine de patru luni.

În viitor, elevii îşi doresc să studieze fizica aplicată, însă nu ştiu dacă în România sau în America.

Mia multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din „Observator”.

Sute de persoane vor fi date afară de la locul de muncă! Primarul le transmite un mesaj celor afectați: „Îmi pare rău că... Șeful tăierilor ilegale de lemn din Iași, cu pușca pe Facebook: „Vă împuşc pe cei care aţi dat declaraţii împotriva mea”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x