Antena Căutare

Trei copii din Iasi au ajuns la ATI după o greșeală făcută de mama lor. Femeia a folosit o soluție aparent banală

Trei copii din Iași au fost internați în spital din cauza mamei lor. Aceasta a stropit în cameră cu insecticid împotriva puricilor și apoi i-a lăsat să doarmă acolo fără să aerisească. Inconștiența mamei putea să aibă urmări foarte grave.

Doi copii bolnavi pe paturile de spital Galerie
Trei minori au ajuns la spital intoxicați cu pesticide din cauza mamei lor | Shutterstock

Mama a patru copii a făcut o greșeală care i-a băgat pe trei dintre cei mici în spital. Ce a făcut atât de grav încât cei trei au fost internați pe secția ATI.

Greșeala pe care a făcut-o o mamă în privința propriilor copii

Trei dintre cei patru frați, respectiv cei de 4 ani, 5 ani și 9 ani au dormit împreună în camera în care mama lor a stropit cu un insecticid ce acționează împotriva insectelor, mai exact a puricilor.

După ce mama acestora a observat că trei dintre copii se simt rău, aceasta a decis să meargă cu toți cei patru la spitalul „Sfânta Maria” din Iași unde medicii au identificat imediat problema.

Citește și: Invazie de ploșnițe în București. Situație alarmantă. Care sunt metodele de eliminare a miilor de insecte

Purtătorul de cuvânt al Spitalului, Dr. Solange Roșu, a făcut o declarație conform căreia cei trei minori au prezentat semne de intoxicație cu insecticid pentru purici, acesta fiind motivul pentru care se simțeau extrem de rău.

„La UPU au fost admişi patru fraţi, trei băieţei şi o fetiţă cu vârste de 1 an, 4 ani , 5 ani şi 9 ani, din mediul rural, ei fiind însoţiţi de mamă. Trei dintre copii prezentau semne şi simptome de intoxicaţie cu insecticid organofosforat. Aveau stare generală influenţată, vărsături, pupile miotice după expunerea accidentală în atmosfera din camera în care mama a stropit cu insecticid împotriva puricilor, seara înainte de culcare, fără a face aerisire ulterioară" susține Dr. Solange Roșu.

Citește și: Un bărbat a înghițit din greșeală un păianjen în timpul somnului și insecta l-a mușcat de gât. Ce a urmat

Copiii au rămas internați pentru câteva zile cu scopul de a se reface complet. Aceștia au prezentat unele dintre simptomele cele mai grave ale unei astfel de situații și tocmai de aceea, medicii au ales să îi interneze de urgență.

De ce sunt periculoase insecticidele pentru oameni

Expunerea la un aer contaminat cu substanța activă din insecticide prezintă un risc foarte mare, deoarece poate pune în pericol viața oricui. Este important ca imediat după ce apar simptome să apelați la 112 sau să mergeți de urgență la spital, deoarece o asftel de expunere poate fi vitală.

Insecticidele care se comercializează în magazine sunt special concepute pentru a acționa împotriva insectelor care invadează locuințele oamenilor. Substanțele active sunt nocive chiar și pentru organismul uman, acesta fiind motivul principal pentru care se specifică faptul că aerisirea este obligatorie, iar expunerea într-un mediu contaminat total interzisă.

Citește și: Mai multor copii, plecați în tabără, li s-a făcut rău, după ce au luat cina. 28 dintre ei au ajuns la spital

Cum recunoști simptomele care apar în urma expunerii într-un mediu contaminat cu insecticide

Printre cele mai importante simptome care apar în urma inhalării unui aer contaminat se regăsesc următoarele:

  • dificultăți de respirație
  • tuse
  • vărsături
  • probleme de stomac
  • pierderi de memorie
  • frisoane
  • greață
  • convulsii
  • iritații pe piele

Totodată, pot apărea și urmări mult mai grave, precum:

  • dezorientare
  • convulsii
  • tensiune arterială scăzută
  • comă
  • deces

Citește și: Cum scapi de musculițele din casă și de insecte fără spray-uri chimice. Ingredientele care se găsesc în casa oricui

Dacă întâmpinați astfel de probleme, este vital ca dumneavoastră să apelați la 112 sau să vă prezentați într-o unitate medicală de urgență. Este important să comunicați detalii precum vârsta pacientului, greutatea, denumirea produsului și perioada expunerii. O variantă care vă poate salva viața este să luați produsul cu dumneavoastră pentru a-l putea prezenta medicului.

Alertă alimentară! Un lanț de magazine scoate de la vânzare un produs care ar putea conține bucăți de plastic... Rezultate Loto 12 octombrie 2023. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x