Antena Căutare

Un nou caz de meningită meningococică, confirmat la o pacientă de 18 ani din Botoșani. Ministrul Sănătății: „A fost o isterie nejustificată”

Un nou caz de meningită meningococică a fost confirmat, luni, în Botșani. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că nu se impune introducerea obligatorie a vaccinării împotriva meningitei, chiar dacă au existat cazuri de deces, numărul îmbolnăvirilor fiind mic.

Un nou caz de meningită meningococică, confirmat la o pacientă de 18 ani din Botoșani. Ministrul Sănătății: „A fost o isterie nejustificată”
meningita

Un nou caz de meningită meningococică a fost confirmat, luni, în Botșani. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că nu se impune introducerea obligatorie a vaccinării împotriva meningitei, chiar dacă au existat cazuri de deces, numărul îmbolnăvirilor fiind mic.

În cadrul unei conferințe de presă susținută la Bistrița, ministrul Sănătății, Sorina Pintea a vorbit despre posibilitatea impunerii obligativității vaccinării împotriva meningitei, în urma decesului elevei de 18 ani de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti. Cu această ocazie, ministrul a confirmat că a mai apărut un caz de meningită, la o altă tânără de 18 ani din Botoşani, dar starea acesteia este stabilă.

„A fost o isterie nejustificată. Există meningită şi meningită meningococică, care, la fel, este de două tipuri. Tipul acelei meningitei meningococice de care a decedat, din păcate, acea tânără se întâlneşte rar. Avem aproximativ 2 - 5 cazuri pe an din acel tip. În 2017, de exemplu, am avut 63 de cazuri de meningită, 13 soldate cu deces şi nu toate erau din acest tip. Vreau să vă spun că nu intenţionăm în perioada următoare să introducem acest vaccin în programul naţional de vaccinare pentru că se introduce un vaccin nou la solicitarea comisiei de specialitate al Ministerului. Deci, medicii sunt cei care decid.

Anul trecut a fost introdus vaccinul pneumococic care, din păcate, a rămas pe stoc şi nu este utilizat, deşi s-au făcut campanii. L-am întrebat, în momentul în care cazurile ajuns la cabinet, pe preşedintele comisiei dacă se impune introducerea în programul naţional obligatoriu şi a spus că în acest moment nu, având în vedere numărul mic de cazuri. Pe de altă parte, mai avem un caz la Botoşani, o pacientă de 18 ani, venită din Italia, tot meningită meningococică, dar nu acel tip. Este tratată cu antibiotice şi este bine în acest moment”, a spus ministrul Sorina Pintea, conform Mediafax.

La doar 16 ani, Maria a aflat că va avea un copil. Trupul ei a fost găsit fără suflare, atârnând de crengile copacului d... Travestiții care au sedus şi tâlhărit un arădean, după gratii! Cum a aflat soția victimei ce i s-a întâmplat bărbatului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x