Antena Căutare

Unitățile mobile de Terapie Intensivă cumpărate și echipate cu aparatură medicală de Fundația Mereu Aproape au intrat în dotarea rezervei naționale de protecție civilă

Cele două unități mobile de Terapie Intensivă cumpărate și dotate de Fundația Mereu Aproape prin generozitatea donatorilor Teledonului „Români Împreună” au intrat în patrimoniul Departamentului pentru Situații de Urgență prin Fundația pentru SMURD. Unitățile mobile sunt utilate cu 24 de paturi de terapie intensivă și au fost echipate cu 24 de monitoare de funcții vitale și cu 24 de console cu injectomate și perfuzomat. Valoarea totală a celor două unități mobile TI este de  877.271 euro. 

Fundația Mereu Aproape a achiziționat două din totalul de patru unități mobile de Terapie Intensivă care au ajuns în dotarea rezervei naționale de protecție civilă. Toate cele patru vor fi plasate strategic în regiuni diferite ale țării, astfel încât să poată deveni operaționale într-un timp foarte scurt, de doar câteva ore. Cele două unități mobile de terapie intensivă pe roți cumpărate de Fundația Mereu Aproape sunt alocate una pentru zona de vest, la Timișoara, iar cealaltă în Moldova, la Iași. Suportul lor va fi esențial nu doar în perioada pandemiei cu noul coronavirus, ci și ulterior, în situații de accidente, cutremure, dezastre naturale sau industriale, când pot exista victime multiple. La evenimentul de recepție a unităților mobile TI au participat Președintele Klaus Iohannis, Premierul Ludovic Orban, Ministrul Sănătății Nelu Tătaru, Ministrului Afacerilor Interne Marcel Vela și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Dr. Raed Arafat.

Unitățile mobile de Terapie Intensivă cumpărate și echipate cu aparatură medicală de Fundația Mereu Aproape au intrat în dotarea rezervei naționale de protecție civilă

„Datorită efortului comun făcut împreună cu toți cei care au donat pentru binele care vindecă lumea, în cadrul Teledonului Români Împreună, am achiziționat două stații mobile de terapie intensivă pentru SMURD, pentru noi toți, de fapt. Pentru a fi în siguranță în orice situație, pentru liniștea că avem soluții. Pentru că am auzit de prea multe ori «nu avem...». Este o parte doar din toate echipamentele achiziționate în ultimele luni și a fost o onoare pentru noi vizita Președintelui Klaus Iohannis și a Premierului Ludovic Orban. Vă mulțumesc pentru tot sprijinul pe care îl simt de 15 ani din partea voastră, a donatorilor, ani în care am fost alături în toate momentele dificile susținând, împreună, nevoile României și ale românilor prin Fundația Mereu Aproape”, a declarat Alessandra Stoicescu, Președintele Fundației Mereu.

Prin aceste unități, România este prima țară din UE care are unități mobile de terapie intensivă pe roți, ceea ce înseamnă că, o dată deplasate acolo unde este nevoie, pot fi folosite imediat. Acesta este un avantaj față de spitalele de campanie care au nevoie de montare și abia apoi pot fi utilizate. Utilitatea acestor unități mobile depășește granițele țării și contextul actual, putând fi, în egală măsură, parte a sprijinului acordat de țara noastră la nivel internațional, sub egida ResEu. „Ne bucurăm să fim, totodată, mesagerii solidarității poporului român la nivel european prin dimensiunea de suport internațional pe care existența în țara noastră a acestor unități de terapie intensivă o poate avea la nevoie”, a adăugat Alessandra Stoicescu.

Articolul continuă după reclamă

Unitățile mobile de Terapie Intensivă cumpărate și echipate cu aparatură medicală de Fundația Mereu Aproape au intrat în dotarea rezervei naționale de protecție civilă

Unitățile mobile oferă condiții similare celor din orice terapie intensivă aflată la interiorul unui spital: sisteme de ventilație care purifică aerul, instalații pentru buteliile de oxigen, platformă mobilă care urcă targa cu pacientul. Pereții și pardoseala sunt din materiale antibacteriene specifice unui spital și pot funcționa independent datorită generatoarelor sau pot fi legate la surse de curent în apropierea spitalelor.

Din suma strânsă cu ajutorul donatorilor generoși în cadrul Teledonului Români Împreună, de 4.046.687 euro, Fundația Mereu Aproape a acordat și continuă să acorde sprijin cadrelor medicale și pacienților din România în lupta cu noul coronavirus. Până acum, fundația a făcut achiziții de echipamente medicale de înaltă performanță și de echipamente de protecție care, în mare parte, au și ajuns și sunt deja folosite în unitățile medicale din toată țara.

Unitățile mobile de Terapie Intensivă cumpărate și echipate cu aparatură medicală de Fundația Mereu Aproape au intrat în dotarea rezervei naționale de protecție civilă

Fundația Mereu Aproape a luat naștere acum 15 ani. Împreună cu partenerii săi, donatori, companii, jurnaliști și persoane publice, a ajutat peste un milion de oameni prin programe în domeniile sănătății, educației, culturii, social umanitare, dezastre şi advocacy. A contribuit la ajutorarea a peste 10.000 de sinistrați, a construit 82 de case și a salvat viața a peste 2.000 de copii și adulți. Până în prezent, ajutorul financiar și material oferit de Fundația Mereu Aproape depășește 15,5 milioane de euro. Mai multe detalii despre programele Fundației se regăsesc pe www.fundatiamereuaproape.ro şi pe www.facebook.com/fundatiamereuaproape.

Raed Arafat a dezvăluit motivul real al creșterii numărului de cazuri: "Acum sunt zile cruciale. Weekend-urile au d... E alertă mondială! S-a descoperit că noul coronavirusul poate suprevieţui până la trei luni pe anumite tipuri de aliment...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 14 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se menține rece
Super Neatza, 14 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se menține rece Marti, 14.01.2025, 08:34
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x