"Daca pana acum facusem nu stiu ce nenorociri, acuma sunt invinuit de tulburarea linistii si ordinii publice. Unde? In biroul meu? La conferinta de presa convocata in sala de conferinte a Partidului Romania Mare. Maine voi fi invinuit si pentru tulburarea linistii si ordinii publice in dormitorul meu, sau in bucatarie. E mai mare rasul", a spus C.V. Tudor.
Ca si la finalul precedentelor audieri, care au avut loc pe 11 ianuarie, presedintele PRM a negat acuzatiile care i s-au adus si a explicat ca este victima unei razbunari politice.
"Probabil ca acesti oameni ori nu cunosc legea, ori e ordinul politic de la Traian Basescu atat de presant incat au facut asemenea faradelegi. Ei trebuie sa ceara intai ridicare imunitatii mele parlamentare de la locul meu de munca, de la Parlamentul European. Numai dupa aceea pot avea calitate de invinuit si pot fi urmarit penal si criminalistic, cum a spus aceasta Laura Codruta Kovesi (n.r. procurorul general). (...) Laura Codruta Kovesi nu stie carte, este o femeie care nu are ce cauta in functia aia. (...) Ideea era sa nu mai aiba Vadim Tudor niciun sediu si nici redactie", a declarat europarlamentarul.
Vadim Tudor sustine ca a fost provocat, intrucat politistii au intrat in sediul PRM in momentul in care avea programata o conferinta de presa si au dat ziaristii afara.
"S-a spus ca eu pretind ca m-am impiedicat de cascheta lu' cretinul ala. N-am zis asa ceva. Dar, repet, au fost 10 gealati pe mine si efectiv m-au dezechilibrat. Nu i-am aruncat nicio cascheta, dati filmul inapoi, am incercat sa i-o pun la loc pe cap. Daca a iesit altceva, nu este vina mea", a explicat liderul PRM.
Corneliu Vadim Tudor a mai precizat ca nu a dat nicio declaratie procurorilor si ca urmeaza sa studieze noile invinuiri care i se aduc.
"Am vorbit la Bruxelles si Strasbourg cu consilierii mei, am doua sesiuni. Lunea asta trebuie sa ma duc la Strasbourg, lunea cealalta la Bruexelles. Eu mai am si treaba, nu stau la mana mafiei imobiliare coordonate de Adriean Videanu si Elena Udrea", a mai spus C.V. Tudor.
Evacuarea sediului in care functioneaza PRM a inceput in dimineata zilei de 4 ianuarie, in prezenta executorului judecatoresc Paula Daniela Somaldoc, si s-a incheiat in cursul noptii. In timpul actiunii, Corneliu Vadim Tudor a refuzat sa paraseasca sediul, adresand mai multe injurii politistilor si executorului judecatoresc. Liderul PRM sustine ca actele in baza carora s-a decis evacuarea sediului sunt false.
In urma incidentului din 4 ianuarie, procurorii au inceput urmarirea penala a presedintelui PRM. Acesta este acuzat de ultraj si nerespectarea unei hotarari judecatoresti, intr-un dosar in care procurorii s-au sesizat din oficiu.
Romanii au inceput goana dupa joburi... VIDEO! Bucuresti: Falsificatori de bani prinsi in flagrant...