Călătorim zilnic cu metroul, ne sprijinim sau ne ținem de barele din metrou, ne așezăm pe scaune după toată lumea, punem mâna pe telefoane, ne așezăm pe scaunele de acasă, iar această înșiruire de situații de disconfort poate continua. Oare se gândește cineva la câți microbi sunt prezenți în metrou? Indiferent dacă ne gândim sau nu la acest aspect, răspunsul cert este că da, există foarte mulți microbi în metrou.
Oare Metrorex se ocupă de dezinfectarea acestor trenuri care folosesc transportului public?
Răspunsul este, da, o firmă de curățenie se ocupă cu dezinfectarea vagoanelor trenurilor de sub pământ. Operațiunea de curățenie are loc în fiecare seară, după ce trenurile se retrag din circulație, iar cea de dezinfecție are loc, de obicei, o dată pe lună, spune shtiu.ro.
În urmă cu 2 ani, Metrorex afirma că ,,Salubrizarea trenurilor de metrou se efectuează la termenele şi în condiţiile prevăzute de normele și reglementările în vigoare (OMT 681/27.05.2015)”.
În conformitate cu aceste prevederi, se efectuează operațiuni de salubrizare curentă și de salubrizare radicală.
Ce spun oficialii Metrorex?
„Salubrizarea trenurilor de metrou se efectuează la termenele şi în condiţiile prevăzute de normele și reglementările în vigoare (OMT 681/27.05.2015)”.
În conformitate cu aceste prevederi, se efectuează operațiuni de salubrizare curentă și de salubrizare radicală, astfel:
Operațiunea de salubrizare curentă se efectuează zilnic, după retragerea trenurilor din circulaţia cu călători (după ora 23:00), pentru trenurile care remizează în depouri, la liniile unde sunt îndeplinite condiţiile de siguranţă pentru accesul personalului de salubrizare cu uneltele şi materialele necesare. În cadrul procesului de salubrizare trenuri se efectuează operaţiuni de curățare a podelei, a scaunelor și a pereților vagonului și se dezinfectează mânerele şi barele de susţinere călători.
Operațiunea de salubrizare și dezinfectare radicală se efectuează la un interval de timp de 30 ± 10 zile (conform prevederilor legale în vigoare) pe baza unor programări, de regulă în staţia de domiciliu, preponderent în timpul zilei, la linia special dedicată acestei operațiuni. Aceasta presupune efectuarea unui proces mai amplu de curăţare și dezinfectare, atât pentru interiorul cât şi pentru exteriorul trenurilor, respectiv: în interior se curață tavanul, pereţii, geamurile, panourile, afişajele de informare a călătorilor, uşile de acces în vagon, banchetele, barele de susţinere, podeaua vagonului, zona burdufului şi podeaua de trecere între vagoane, iar la exterior se curăță toate suprafeţele laterale şi frontale ale vagoanelor şi acoperişul”, a explicat conducerea Metrorex.
Sunt și cazuri când trenurile se murdăresc în timpul zilei și, dacă este nevoie, se scot din circulație. „În cazul în care, pe parcursul călătoriei, mecanicul este anunțat că anumiți călători au făcut mizerie, ce creează disconfort celorlalți călători, trenul respectiv este retras din circulație pentru curățare sau se solicită personal de curățenie atunci când trenul ajunge în stațiile de capăt de tronson”, a mai spus conducerea metroului bucureștean.
Sursă:shtiu.ro
Black Friday începe în câteva zile, iar românii sunt pregătiți de cumpărături. Cât va cheltui, în medie, fiecare familie... Black Friday 2018 la eMag îți aduce reduceri wow la Diamante și Bijuterii de lux...