Antena Căutare

Veste excelente pentru sute de mii de români! Vor avea TREI ZILE LIBERE, în luna august

Guvernul va stabili, în şedinţa de joi, că 16 şi 17 august vor fi zile nelucrătoare pentru angajaţii din sectorul public, a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

Guvernul va stabili, în şedinţa de joi, că 16 şi 17 august vor fi zile nelucrătoare pentru angajaţii din sectorul public, a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

"Avem astăzi o veste bună şi pentru angajaţii din sectorul public. Vor avea o mică vacanţă, în a doua parte a lunii august. Pentru că ziua de 15 august - Adormirea Maicii Domnului - este zi liberă, stabilim ca şi 16 şi 17 august să fie zile nelucrătoare, pentru a oferi, astfel, românilor câteva zile de odihnă", a spus Dăncilă la începutul şedinţei.

Praznicul Adormirii Maicii Domnului este sărbătorit în Biserica Ortodoxă la 15 august.

Potrivit tradiţiei Bisericii, Maica Domnului a trăit multă vreme după înălţarea la cer a Fiului său şi a Domnului nostru Iisus Hristos. Anii trăiţi pe pământ de Născătoare de Dumnezeu nu se cunosc însă cu exactitate, datorită prigonirilor dezlănţuite împotriva creştinilor: "pentru că în acele vremi se afla prigonire cumplită asupra Bisericii, şi nu era vreme de scrierea cărţilor, cu de-amănuntul, de numărarea anilor şi de faptele bisericeşti; pentru că atunci credinţa lui Hristos nu se răspândea prin scripturi, ci prin propovăduire cu gura şi cu nevoinţe muceniceşti. Deşi atunci erau scriitori de cărţi, dar aceia în scurtă vreme se sfârşeau muceniceşte şi cărţile lor se ardeau de către păgânii prigonitori" (Vieţile Sfinţilor).

Un alt român a devenit EROU în Italia, după ce a SFIDAT moartea pentru binele altora!... Atenție mare, șoferi! Traficul din București va fi restricționat timp de trei zile! Care sunt rutele ocolitoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x