Antena Căutare

Veste uriașă pentru conducătorii auto! De anul viitor, șoferii care circulă fără rovinietă ar putea scăpa de amendă

Asta doar dacă nu vor primi acasă procesul verbal de sancţiune în termen de cel mult patru luni. În Parlament se pregăteşte proiectul şi a fost deja avizat în comisii.

De anul viitor, șoferii care circulă fără rovinietă ar putea scăpa de amendă! Asta doar dacă nu vor primi acasă procesul verbal de sancţiune în termen de cel mult patru luni. În Parlament se pregăteşte proiectul şi a fost deja avizat în comisii.

Astfel, oficialii de la Drumuri trebuie să se asigure că postaşii vor livra rapid amenzile, altfel pierd sume uriaşe. Doar anul acesta au strâns peste 200 de milioane de lei de la şoferi.

Amenzile pentru lipsa rovinietei ajungeau acasă şi după un an de zile. Dacă noul proiect de la Camera Deputaţilor va fi votat, multe sancţiuni se vor şterge.

Numai anul acesta, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a dat aproape 600.000 de amenzi pentru lipsa rovinietei, fiecare în valoare de 250 de lei. De pe urma lor, statul a încasat 218 milioane de lei. Proiectul de lege urmează să fie supus la vot după vacanţa parlamentară, în luna februarie.

A început marele exod spre munte, iar şoselele sunt deja sufocate de maşini. Cu ce dispozitive noi îi monitorizează poli... Permisul de conducere, tot mai greu de obținut. La ce trebuie să se aștepte cei care vor să devină șoferi în 2018...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x