Antena Căutare

Vestiarul unei sali de sport, casa pentru cinci suflete chinuite de saracie

Vestiarul unei sali de sport de cativa metri este casa pentru cinci suflete chinuite de saracie. Dupa ce casa lor s-a naruit, o femeie impreuna cu cei doi copii, fratele si mama ei s-a mutat in camaruta in care elevii obisnuiau sa se schimbe inainte de orele de sport. Toti dorm pe doua paturi pe care le-au salvat din vechiul camin.

Femeia traia zi si noapte cu teama ca peretii de pamant si acoperisul subred vor cadea peste copii ei, asa ca i-a cerut ajutorul primarului.

Vestiarul salii de sport din localitate a fost singurul adapost pe care edilul a putut sa il ofere. Asa ca femeia s-a mutat acolo impreuna cu cei doi copii, mama si fratele bolnav.

Cateva haine si doua paturi pe care le-au inghesuit in vestiarul salii de sport a fost tot ce-au putut adduce din casa darapanata.

Cei doi copii nu se lasa coplesiti de greutati si incearca sa razbeasca in viata cum stiu ei mai bine, prin invatatura. Pentru Mina, invatatoarea are doar cuvinte de lauda: “Este foarte buna la matematica, raspunde, se afirma, e mereu cu mana sus, ba uneori trebuie sa o temperez pentru ca ar dori doar ea sa raspunda”.
Iar cand nu invata pentru scoala, copila deseneaza sau scrie poezii.

Alocatiile copiilor si pensia batranei sunt singurii bani pe care ii au. Dar acestia se termina mult prea repede, asa ca mama mai munceste munceste cu ziua, pe unde apuca, atunci cand copiii sunt la scoala. Femeia spera ca se va gasi un om cu sufletul mare dispus sa o ajute sa-si recladeasca locuinta, ca sa-si poata creste copiii decent.

Un bloc din Murfatlar, cutremurat de o explozie: Mai multe locuinte au fost avariate... Pedepse mai mari pentru cei vinovati de evaziune fiscala: acestia risca pana la cinci ani de inchisoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x