Căutare Live

Vremea 21 iunie. Prognoza meteo anunță ploi torențiale, fulgere și grindină

Vremea din 21 iunie se anunță extrem de instabilă. Prognoza meteo aduce ploi torențiale, descărcări electrice și, izolat, grindină. Temperaturile sunt caniculare în București și alte regiuni ale țării.

Vremea din 21 iunie se anunță extrem de instabilă. Prognoza meteo aduce ploi torențiale, descărcări electrice și, izolat, grindină. Temperaturile sunt caniculare în București și alte regiuni ale țării.

Potrivit vremea.ro, joi, instabilitatea atmosferica va rămâne pronunțată în jumătatea nordică a țării, unde local își vor face apariția aversele de ploaie însoțite de descărcări electrice. În același timp, în sudul teritoriului cerul se va menține variabil, unele averse slabe de ploaie urmând să se producă doar în mod izolat. Spre seară, în nord-vest furtunile vor deveni severe, un front cald urmând să conducă la creșterea dinamicii aerului în troposferă. Astfel, pe lângă ploile torențiale ce vor cumula izolat până la 15-20 de mm, se va semnala și grindină de dimensiuni mici și medii și intensificări ale vântului care pentru scurt timp pot luă aspect de vijelie; astfel de răbufniri violențe ale vântului vor fi legate mai ales de începutul averselor, când cedarea de căldură va fi cea mai intensă.

Vântul (cu excepția celui convectiv) va suflă slab în cea mai mare parte a țării, cel mult slab până la moderat în est și în sud-est. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 26-31 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana și Oltenia (cu valori ușor mai ridicate așteptate în sudul Transilvaniei și al Olteniei), 29-33 de grade în Muntenia și Dobrogea și 25-30 de grade în Moldova.

Vremea 21 iunie în București

Furtuni cu fulgere sunt prognozate atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții în București. Temperaturile maxime ating 31°C, iar cele minime de 19°C. Șansele de ploaie sunt extrem de ridicate ( până la 80%), cantitatea de apă de 7 l/m². Ploile vor continua și vineri.

Prognoza meteo 21 iunie, la munte

Nici la munte tabloul de prognoza nu suferă mari modificări, fiind așteptate furtuni cu fulgere încă de la primele ore ale zilei. Tempearturile maxime ating 26°C, iar cele minime 15°C. Cantitățile de apă ce se vor strânge ating 7 l/m². Ploile nu vor înceta până la începutul săptămânii viitoare.

De altfel, ANM a continuat avertismentul de tip cod galben de ploi și descărcări electrice pentru miercuri, 20 iunie, în județele Cluj și Vrancea, iar probabilitatea ca astfel de fenomene meteo să apară și în cursul zilei de joi, 21 iunie, este una mare.

Momente de GROAZĂ! O femeie A FOST ATACATĂ de un animal sălbatic în propria curte! Scene înfiorătoare... ATENŢIONARE METEO! În următoarele ore vor avea loc fenomene extreme. Zonele afectate de furtuni puternice şi ploi abunde...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri