Antena Căutare

Cum e vremea de Paște și în Săptămâna Luminată! Prognoză meteo cu mari surprize

Vremea de Paste sau in Saptamana Luminata aduce mari surprize. ANM a publicat prognoza meteo pentru intervalul de timp 2 – 15 aprilie

Vremea de Paște și în Săptămână Luminată aduce mari suprize. ANM a publicat prognoza meteo pentru intervalul de timp 2 – 15 aprilie. Așadar, iată cum va fi vremea de Paște și în Săptămâna Luminată în toare regiunile țării.

Vremea de Paște și în Săptămâna Luminată în Banat

Valorile termice diurne vor fi în creștere până în data de 4 aprilie, când media lor va atinge 22 de grade, iar vremea va deveni mai caldă decât în mod normal la această dată. În următoarele două zile se va resimți o scădere a temperaturilor cu 5…6 gade, apoi, până în jurul datei de 9 aprilie procesul de încălzire se va relua, iar media maximelor va urca până în jurul a 21 de grade. Între 10 și 15 aprilie nu vor mai fi variații termice semnificative și maximele se vor situa, în medie, între 18 și 20 de grade.

Temperaturile minime vor scădea în dimineața zilei de 3 aprilie până la o medie de 2 grade, apoi vor crește și vor ajunge să atingă, în 5 și în 6 aprilie, 8 grade. Între 7 și 15 aprilie media minimelor termice se va situa în jurul valorii de 6 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor pe arii mai extinse, dar în general slabe cantitativ, va fi în zilele de 5 și de 6 aprilie, precum și după data de 12 aprilie. În restul intervalului doar izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată.

Vremea de Paște și în Săptămâna Luminată în Crișana

Pe parcursul primelor zile de prognoză vremea se va încălzi semnificativ, astfel că în data de 4 aprilie media temperaturilor maxime va ajunge la 22 de grade. Vor urma două zile de răcire, apoi, până la începutul celei de a doua săptămâni se va încălzi din nou, iar maximele pe întreaga regiune se vor situa, în medie, în jurul valorii de 21 de grade. Din 10 și până în 15 aprilie media maximelor termice va avea valori, în general, între 17 și 19 grade și va caracteriza o vreme normală pentru această perioadă.

După o scădere cu 2…3 grade în prima dimineață a intervalului de prognoză, temperaturile minime vor fi în creștere până în diminețea zilei de 6 aprilie, când media lor va junge la 8…9 grade. După această dată nu vor mai fi variații notabile, iar temperaturile minime se vor situa, în medie, între 5 și 7 grade.

Va ploua pe arii extinse și în general slab cantitativ în zilele de 5 și 6 aprilie, după data de 12 aprilie și posibil, izolat, în restul intervalului de prognoză.

Vremea de Paște și în Săptămâna Luminată în Transilvania

Media valorilor termice diurne va crește accentuat, de la 8 grade în prima zi de prognoză, până la 21 de grade în zilele de 4 și de 5 aprilie. După această dată, maximele termice vor avea ușoare variații, iar media lor se va situa, în general, între 17 și 19 grade. Cea mai rece dimineață va fi cea de 3 aprilie, când media temperaturilor minime va coborî sub pragul de îngheț și va atinge -2 grade. Cea mai caldă dimineață va fi în 6 aprilie când, în medie, temperaturile nocturne vor ajunge la 6 grade.

După data de 7 aprilie și până la finalul intervalului de prognoză, minimele termice se vor situa în medie, în general, între 2 și 4 grade. Local vor fi ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în zilele de 2, 5 și 6 aprilie, precum și după data de 12 aprilie.

Vremea de Paște și în Săptămâna Luminată în Maramureș

În intervalul 2 – 5 aprilie vremea se va încălzi, iar această încălzire se va resimți la început doar pe parcursul zilei. Media temperaturilor diurne va ajunge să se situeze în jurul valorii de 20 de grade. În ziua de 6 aprilie temperaturile vor scădea cu aproximativ 4 grade și până în data de 9 aprilie valorile termice dirune vor crește din nou și media lor va atinge 19 grade. Ulterior media maximelor termice se va menține apropiată de 16…17 grade.

Variații mai mari ale temperaturilor minime vor fi tot în prima săptămână de prognoză. Cel mai răcoare va fi în dimineața de 3 aprilie, când media minimelor termice va coborî ușor sub pragul de îngheț, iar cel mai cald în 6 aprilie. Atunci minimele termice vor urca până la o medie de 7 grade. În cea de a doua săptămână nu vor mai fi variații termice atât de mari, iar media minimelor va fi apropiată de 4…5 grade.

Vremea de Paște și în Săptămâna Luminată în Moldova

La începutul primei săptămâni temperatura aerului va crește treptat, de la valori termice diurne de 11 grade, în prima zi, până la 20…21 de grade în zilele de 4 și de 5 aprilie, când vremea va deveni caldă pentru această perioadă. Apoi, până spre sfârșitul intervalului de prognoză maximele diurne se vor situa, în medie, între 15 și 18 grade, valori de temperatură apropiate de normele perioadei.

Temperaturile minime se vor situa, în general, între 3 și 5 grade, cu cele mai coborâte valori, de 0…1 grad în prima noapte. Trecător și pe arii relativ restrânse vor fi ploi în general slabe cantitativ, în 2 aprilie, în jurul datei de 6 aprilie și după data de 12 aprilie.

Vremea de Paște și în Săptămâna Luminată în Dobrogea

Pe tot parcursul intervalului de prognoză variațiile termice vor fi nesemnificative. Temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 14 grade, caracterizând o vreme normală pentru prima decadă a lunii aprilie. Regimul termic nocturn va urma aproximativ aceeași tendință, media temperaturilor nocturne va fi în jur de 7 grade, doar în noaptea de 2 spre 3 aprilie va fi mai coborâtă, spre 3 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în ziua de 2 aprilie și după data de 12 aprilie, dar acestea vor fi pe arii restrânse și slabe cantitativ, se mai arată în prognoza ANM.

Vremea de Paște și în Săptămâna Luminată în Muntenia

Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei la începutul intervalului, când se va înregistra o medie de 15 grade a temperaturilor maxime. Apoi se va încălzi treptat, astfel încât, în zilele de 4 și de 5 aprilie, va deveni caldă pentru prima decadă a lunii aprilie, cu o medie regională a valorilor diurne de aproximativ 21 de grade. În rest vor fi ușoare variații termice de la o zi la alta, iar media regională se va situa între 17 și 19 grade.

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă, în general, între 3 și 6 grade, cu cele mai coborâte valori în prima noapte, când se va situa în jurul a 1 grad. Probabilitatea de apariție a ploilor, pe arii restrânse și slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 5-7 aprilie și din nou între 11 și 15 aprilie.

Vremea de Paște și în Săptămâna Luminată în Oltenia

Vremea va fi ușor mai rece decât în mod normal la această dată la începutul intervalului, apoi se va încălzi treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va crește de la 14 grade la 20…21 de grade, în zilele de 4 și de 5 aprilie. În restul zilelor vor fi ușoare fluctuații termice, iar media regională se va situa între 17 și 19 grade.

Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 5 și 7 grade, cu cele mai coborâte valori în prima noapte, când media nocturnă se va situa în jurul valorii de 2 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în intervalul 10 -15 aprilie, dar și între 5 și 7 aprilie, când va ploua pe arii mai extinse și în general slab cantitativ.

Cum va fi vremea de Paște și în Săptămâna Luminată la munte

Vremea va fi rece în prima zi a intervalului de prognoză, când maximele diurne se vor situa în jurul unei valori medii de 0 grade. Ulterior, va avea loc un proces de încălzire, astfel încât până spre sfârșitul celei de a doua săptămâni media maximelor va fi cuprinsă între 8 și 11 grade, cu cele mai ridicate valori în zilele de 4 și 5 aprilie, când se vor înregistra, în medie, 12 grade.

Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori negative în prima noapte, în medie spre -6…-5 grade, apoi acestea vor fi predonderent pozitive, mai ales între 4 și 6 aprilie. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, în prima zi a intervalului, între 5 și 7 aprilie și din nou în intervalul 10-15 aprilie.

Precizare de ULTIMĂ ORĂ din partea Guvernului: „Salariile bugetarilor se dau în această săptămână, PENSIILE vor intra...... Românii trebuie să decidă! Ce se întâmplă cu pilonul doi de pensii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu Sambata, 16.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY
Parteneri Adevărul despre băuturile energizante. De ce nu sunt recomandate de specialiști Adevărul despre băuturile energizante. De ce nu sunt recomandate de specialiști Catine.ro Anahí, răsfățată de soțul său! Cine e politicianul cu care e căsătorită și cum arată familia actriței din ”Rebelde” Anahí, răsfățată de soțul său! Cine e politicianul cu care e căsătorită și cum arată familia actriței... Happy Channel Valentin Ion, asasinul plătit care a ucis o voleibalistă olandeză, a murit în Spania, la câteva zile după ce a fost eliberat din închisoare Valentin Ion, asasinul plătit care a ucis o voleibalistă olandeză, a murit în Spania, la câteva zile după ce a... Libertatea.ro Lacăt pe izvoarele termale de la Herculane. Autoritățile își dispută licența, după ce firma care o deținea a pierdut-o Lacăt pe izvoarele termale de la Herculane. Autoritățile își dispută licența, după ce firma care o... Ziare.com „Eu oameni săraci încă nu am văzut” Reacția miliardarului Ion Țiriac, când a fost întrebat despre averea lui: „Nu e macabru!” „Eu oameni săraci încă nu am văzut” Reacția miliardarului Ion Țiriac, când a fost întrebat despre... AntenaSport Iulia Vântur, adevărul despre relația cu Salman Kham, în urma unor imagini controversate apărute cu cei doi. Motivul pentru care artista și actorul nu apar împreună: „Nimeni nu mă ascultă...” Iulia Vântur, adevărul despre relația cu Salman Kham, în urma unor imagini controversate apărute cu cei doi.... Elle Știrile Antena Stars. Primele imagini cu Florin Salam, după ce a ieșit de la audieri. Ce a declarat manelistul / VIDEO Știrile Antena Stars. Primele imagini cu Florin Salam, după ce a ieșit de la audieri. Ce a declarat manelistul /... Spynews.ro Rodica Popescu Bitănescu, la un pas de moarte! Ce a pățit marea doamnă a teatrului românesc Rodica Popescu Bitănescu, la un pas de moarte! Ce a pățit marea doamnă a teatrului românesc BZI Sfatul dat de Monica Tatoiu celor care vor să se căsătorească: „Este un vaccin de viață echilibrată” Sfatul dat de Monica Tatoiu celor care vor să se căsătorească: „Este un vaccin de viață echilibrată” BZI Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro Pastă de năut cu ardei copți. Rețeta unui altfel de hummus Pastă de năut cu ardei copți. Rețeta unui altfel de hummus HelloTaste.ro Cea mai puternică rugăciune către Iisus Hristos. Cuvintele pe care toți credincioșii trebuie să le rostească la începutul Postului Paștelui Cea mai puternică rugăciune către Iisus Hristos. Cuvintele pe care toți credincioșii trebuie să le rostească... Antena3.ro De ce au oamenii ochii de culori diferite. Un expert în genetică a dezvăluit procesul la care puțini se gândesc De ce au oamenii ochii de culori diferite. Un expert în genetică a dezvăluit procesul la care puțini se gândesc useit Horoscopul zilei de 18 martie 2024. Peștii fac o schimbare în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta Horoscopul zilei de 18 martie 2024. Peștii fac o schimbare în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine FOTO | VIDEO - Inginerii Tesla, șocați că americanii cheltuie 100.000 dolari pe Cybertruck pentru a-l împușca și maltrata FOTO | VIDEO - Inginerii Tesla, șocați că americanii cheltuie 100.000 dolari pe Cybertruck pentru a-l împușca... Wall-Street Cum se înțelege, de fapt, Roxana Vancea, cu părinții soțului ei: N-am avut unde să îl întâlnesc... Cum se înțelege, de fapt, Roxana Vancea, cu părinții soțului ei: N-am avut unde să îl întâlnesc... Kudika Prin ce se dă carnea de şniţel prima oară pentru a se pătrunde bine. Nu prin făină sau ou! Prin ce se dă carnea de şniţel prima oară pentru a se pătrunde bine. Nu prin făină sau ou! Playtech Condiția pe care trebuie să o îndeplinească Irinel Columbeanu ca să se căsătorească la azil Condiția pe care trebuie să o îndeplinească Irinel Columbeanu ca să se căsătorească la azil Redactia.ro EXCLUSIV. Ministrul Energiei anunţă o schimbare importantă la plafonarea facturilor EXCLUSIV. Ministrul Energiei anunţă o schimbare importantă la plafonarea facturilor Observator Incontinența urinară la menopauză: simptome și metode de gestionare Incontinența urinară la menopauză: simptome și metode de gestionare MediCOOL Frigănele rulate cu șuncă și cașcaval. Rețeta preparată cu felii de pâine toast Frigănele rulate cu șuncă și cașcaval. Rețeta preparată cu felii de pâine toast HelloTaste FOTO. Fiica lui Leonard Doroftei, imagini hot în costum de baie! Cum s-a afișat tânăra Vanessa Doroftei FOTO. Fiica lui Leonard Doroftei, imagini hot în costum de baie! Cum s-a afișat tânăra Vanessa Doroftei ProSport Ce GREUTATE are Piedone? / „Acum sunt manechin” /  „Băgam frigiderul în inventar” Ce GREUTATE are Piedone? / „Acum sunt manechin” / „Băgam frigiderul în inventar” Gandul Simona Halep și-a luat un hotel superb, iar prețul de achiziție este amețitor. Interiorul clădirii te duce, însă, în Paradis Simona Halep și-a luat un hotel superb, iar prețul de achiziție este amețitor. Interiorul clădirii te duce,... CanCan Balanita: cauze, simptome, diagnostic, remedii Balanita: cauze, simptome, diagnostic, remedii DeParinti Sora lui Nicki Minaj s-a lansat în industria muzicală. Ming Luani și Rakeem Love au scos împreună piesa „Do It Again” Sora lui Nicki Minaj s-a lansat în industria muzicală. Ming Luani și Rakeem Love au scos împreună piesa „Do It... ZUTV Cum să îți încarci bateria ca să reziste mai mult. Așa poți folosi dispozitivele mai mult timp Cum să îți încarci bateria ca să reziste mai mult. Așa poți folosi dispozitivele mai mult timp UseIT Sütlaç, orez cu lapte în stil turcesc. Rețeta unui preparat cremos ca o budincă Sütlaç, orez cu lapte în stil turcesc. Rețeta unui preparat cremos ca o budincă Hello Taste
Ultimele știri
x