Antena Căutare

ZILE LIBERE 2018. Când este următoarea minivacanţă şi ce zile de sărbătoare legală mai sunt până la sfârşitul anului

După lunea de Rusalii care a dus românii la munte și la mare, o nouă minivacanţă e gata să înceapă, chiar la finele acestei săptămâni. Vineri, 1 Iunie, este declarată zi nelucrătoare, pentru a sărbători Ziua Internaţională a Copilului.

După lunea de Rusalii care a dus românii la munte și la mare, o nouă minivacanţă e gata să înceapă, chiar la finele acestei săptămâni. Vineri, 1 Iunie, este declarată zi nelucrătoare, pentru a sărbători Ziua Internaţională a Copilului.​

De asemenea, marţi, 5 iunie, este Ziua învățătorului. Legislaţia prevede că această zi „va fi marcată prin manifestări specifice”, astfel încât elevii și profesorii vor merge la școală, dar nu vor face ore în mod obișnuit.

Data de 5 iunie este ziua în care a văzut lumina zilei Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc (5 iun. 1779 – 17 sept. 1823). Gheorghe Lazăr a înfiinţat, în 1818, în București prima școală cu predare în limba română, Şcoala de la Sfântul Sava.

ZILE LIBERE până la sfârşitul anului 2018:

1 iunie (vineri) – Ziua Copilului

15 august (miercuri) – Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie (vineri) – Sfântul Andrei

1 decembrie (sâmbătă) – Ziua Naţională a României

25 decembrie (marți) – Crăciunul

26 decembrie (miercuri) – a doua zi de Crăciun.

La acestea se adaugă două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora, notează avocatnet.ro.

Angajatorii au obligația de a acorda aceste zile libere salariaților sau să acorde compensații angajaților care trebuie să se prezinte și în aceste zile la lucru. Salariații care trebuie să lucreze și în zilele nelucrătoare de sărbătoare legală sunt, în general, angajați ai unor unități medicale, unități de alimentație publică și unități de producție „cu foc continuu”. Liberele legale nu pot fi incluse în durata concediului anual de odihnă.

Acordarea zilelor libere se face de către angajator. Nerespectarea zilelor libere legale se sancţionează de către Inspecţia Muncii cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 lei.

Vremea 29 mai. Prognoza meteo anunță soare. Când se schimbă vremea... Peste 58 de milioane de lei pentru români. Vezi dacă te numeri pe lista beneficiarilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x