Antena Căutare

Al doilea argint al Romaniei la judo: Corina Caprioriu a pierdut finala categoriei 57 kg

Corina Caprioriu a adus a doua medalie de argint a Romaniei in concursul de judo de la Jocurile Olimpice de la Londra, dupa cea cucerita de Alina Dumitru la categoria 48 kg.

In finala categoriei 57 kg, reprezentanta tarii noastre a fost invinsa de japoneza Kaori Matsumoto, campioana mondiala in 2010 si medaliata cu bronz in 2011.

Caprioriu a fost descalificata, dupa ce arbitrii au considerat ca judoka din Romania a calcat deliberat in afara suprafetei de lupta.

Infractiunea s-a produs in timpul reprizei de prelungiri, pana in acel moment, nici una dintre cele doua judokane nereusind sa puncteze.

Drumul Corinei spre podiumul olimpic a inceput printr-o victorie spectaculoasa obtinuta in turul 1 in fata chinezoaicei Hui Wang, prin ippon.

Caprioriu, campioana europeana in 2010, a punctat inca din debutul meciului, apoi si-a gestionat foarte bine avantajul, inainte de a realiza procedeul decisiv cu aproximativ un minut si jumatate inainte de final.

In turul urmator, romanca ar fi trebuit sa o intalneasca pe Sally Raguib din Djibouti, insa aceasta nu s-a prezentat pe tatami, astfel ca a urmat meciul din sferturile de finala cu unguroaica Hedvig Karakas, cea care o eliminase pe vicecampioana mondiala Silva Rafaela, din Brazilia, descalificata pentru un procedeu periculos.

Lupta din sferturile de finala a fost una extrem de echilibrata, nici una dintre ele nereusind sa puncteze decisiv, nici in timpul regulamentar, nici in repriza de prelungiri.

In aceste conditii, decizia privind judoka invingatoare a fost data de cei trei arbitri, doi dintre ei considerand ca romanca a facut mai multe pentru a merita victoria.

La fel ca si in faza anterioara a competitiei, in semifinale, reprezentanta noastra a avut parte de un meci echilibrat, in fata americancei Marti Malloy, suspansul mentinandu-se pe intreaga durata a luptei.

Ambele sportive au fost penalizate pentru atitudine defensiva si se parea ca soarta calificarii se va decide in prelungiri.

Insa, cand mai erau cateva secunde pana la finalul timpului regulamentar, Caprioriu si-a pus adversara la pamant printr-un procedeu superb, iar romancei i-a fost acordata victoria prin ippon.

Aceasta este a doua medalie a Romaniei in concursul olimpic de judo de la Londra, dupa ce Alina Dumitru a obtinut medalia de argint la categoria 48 kg.

Medaliile de bronz la categoria 57 kg au fost castigate de Marti Malloy (SUA) si Automne Pavia (Franta).

Sursa: jo2012.antena3.ro

FOTO: EPA / Intact Images

JO 2012: Alin Moldoveanu e campion olimpic la tir!... VIDEO! Otelul - Rapid 1-1/ Remiza cu noroc pentru giulesteni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x