Antena Căutare

Avocații lui Jordan Chiles au făcut o gafă de proporții la adresa sportivelor românce în procesul pentru restituirea medaliei

Discuția nu s-a încheiat în privința medaliei de bronz la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Avocații lui Jordan Chiles au făcut recurs la Tribunalul Suprem Federal Elvețian. Iată însă ce greșeală imensă au făcut în proces.

Galerie
Avocații gimnastei americance au făcut o greșeală imensă după depunerea dosarului la Tribunalul Federal Elvețian | GettyImages

Jordan Chiles a decis să atace decizia TAS în favoarea Anei Maria Bărbosu. Avocații acesteia au depu în ultima zi recursul la Tribunalul Federal Elvețian, în încercarea de a recupera bronzul la sol pentru gimnasta din Statele Unite ale Americii.

Motivele ar fi următoarele:

Primul, faptul că TAS, care a oferit medalia de bronz Anei Maria Bărbosu, n-a ținut cont de probele video apte să demonstreze că staff-ul lui Jordan Chiles a depus la timp contestație, nu prin depășirea cu 4 secunde a timpului alocat pentru formularea acesteia, respectiv 1 minut de la afișarea notei.

Iar al doilea, conflictul de interese cu privire la președintele Comisiei Ad-Hoc de la Paris, iranianul cu cetățenie franceză Hamid Gharavi, care ar fi fost avocatul statului român în câteva litigii internaționale.

Articolul continuă după reclamă

Avocații echipei din România au depus un recurs similar la Lausanne, însă cerând ca toate cele trei sportive să primească medalia de bronz.

Avocații lui Jordan Chiles au făcut o gafă de proporții în procesul pentru restituirea medaliei de bronz la adresa sportivelor românce

Medalia de bronz la sol la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 a creat o serie de tensiuni la nivel mondial. Aceasta a fost revendicată de trei sportive, Jordan Chiles, Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea. Printr-o decizie TAS însă, medalia a ajuns la Ana Maria Bărbosu.

În acest moment, avocații lui Jordan Chiles au atacat decizia la Tribunalul Suprem Federal Elvețian, unde se poate da hotărârea definitivă.

Citește și: David Popovici știe deja ce vrea să facă după retragerea din sport. Ce planuri are campionul:„Mi-ar plăcea să mă ocup de aşa ceva”

Echipa de apărare a gimnastei din Statele Unite ale Americii a depus dosarul la Lausanne aproape de termenul limită.

Potrivit unei surse, Jordan Chiles lucrează cu două societăți de avocatură, Gibson&Dunn din Statele Unite ale Americii și Homburger din Elveția.

Cabinetul american a făcut publică o parte din dosarul depus, ca strategie de promovare a demersului. Cu toate acestea au omis să anonimizeze datele personale ale gimnastelor românce, în timp ce au făcut asta pentru cele ale gimnastei americance

Sabin Gherdan, avocatul gimnastelor românce, a luat foarte în serios acest fapt, care le pune pe românce în pericol, dat fiind bullyingul de care au parte pe rețelele de socializare din partea susținătorilor americancei.

Deocamdată nu se știe sigur dacă a fost un incident adinistrativ sau u gest voit menit să le expună pe cele două gimnaste.

Citește și: Sabrina Voinea a făcut apel la Tribunalul Suprem Elvețian pentru a contesta decizia TAS. Gimnasta nu renunță la medalia de bronz

„Adresele domiciliilor celor două sportive reprezintă date sensibile, cu caracter personal, ce nu pot fi redate public, fiind protejate atât de către Regulamentul general privind protecția datelor (UE) 2016/679, cât și de reglementările de acest tip din SUA.

Oricine a accesat acel document de pe site-ul societății de avocatură din SUA, timp de 20 de ore de la publicare, a putut afla care este domiciliul Sabrinei Maneca Voinea și al Anei Maria Bărbosu din România”, a precizat Sabin Gherdan.

„Este inadmisibil, mai ales că vorbim de o speță sensibilă în care a existat foarte mult bullying față de gimnaste, iar una dintre sportive este minoră.

Nu pot să înțeleg cum s-a ajuns în această situație, din moment ce astfel de informații trebuie protejate cu strictețe”, a mai adăugat avocatul.

Avocatul a luat legătura cu societatea americană imediat ce a descoperit că datele personale ale celor două românce au fost făcute publice, însă mărturisește că nu a primit niciun răspuns, deși la scurt timp după, datele au fost anonimizate.

Citește și: Drama neștiută a Anastasiei Nichita, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Paris. De ce nu i-au fost alături părinții

„De îndată ce am remarcat această eroare majoră am luat legătura cu societatea de avocați americană și le-am solicitat protejarea datelor cu caracter personal ale gimnastelor noastre.

Nu am primit niciun răspuns, dar în scurt timp au anonimizat cele două adrese de domiciliu”, a mai declarat avocatul.

Potrivit sursei menționate anterior, în urma acestei greșeli, echipa de avocați a gimnastei americance riscă o pedeapsă costisitoare, amenda putând ajunge până la 270.000 de euro.

Citește și: Ana Maria Bărbosu a primit oficial medalia de bronz. Cum a arătat gimnasta la ceremonie și ce a declarat la final | VIDEO

Sabin Gherdan lucrează pentru acest caz împreună cu Mădălina Diaconu, reputat specialist în drept sportiv internațional, membru al unui cabinet elvețian, și a mai colaborat și cu Gheorghe Buta, Octavian Popescu și Bogdan Foloștină.

„E normal ca partea care a greșit să-și asume erorile dovedite. S-a creat o situație traumatică pentru cele trei gimnaste și sperăm să existe deschidere în sensul unui agreement pentru ca un bronz să-i revină și Sabrinei Voinea”, a mai declarat Sabin Gherdan.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x