Antena Căutare

Croația, de la finala Cupei Mondiale, la cel mai rușinos eșec din istorie: 0-6 cu Spania! Totul în nici doar două luni

Pe 12 iulie, la Moscova, Croația învingea Anglia, scor 2-1 în semifinalele Campionatului Mondial și scria o pagină de istorie în fotbalul european. Perisic și Mandzukic aduceau atunci o victorie mai mult decât meritată, contra unei naționale a Angliei care s-a mulțumit să apere un 1-0 luat în debut

Pe 12 iulie, la Moscova, Croația învingea Anglia, scor 2-1 în semifinalele Campionatului Mondial și scria o pagină de istorie în fotbalul european: finala Mondialului! Perisic și Mandzukic aduceau atunci o victorie mai mult decât meritată, contra unei naționale a Angliei care s-a mulțumit să apere un 1-0 luat în debutul meciului.

În finală, Croația nu a dezamăgit, dar nici nu a avut ce face contra unei echipe a Franței de netrecut la Cupa Mondială din Rusia. S-a terminat 4-2 pentru ”cocoși”, iar croații plecau acasă cu ”argintul”. Între timp, în nici două luni, Croația a suferit o cădere inexplicabilă, iar noua competiție UEFA, Liga Națiunilor, i-a adus ieri cea mai rușinoasă înfrângere din istorie.

Ieri seară, la Elche, Spania lui Luis Enrique a obținuit o victorie zdrobitoare contra vicecampioanei mondiale, Croația, în cadrul UEFA Nations League. Naționala iberică i-a umilit pe croați cu scorul întâlnit mai des în tenis: 6-0.

Cu același Zlatko Dalici pe bancă și cu multe staruri în teren, precum Modric, Rakitic, Kovacic, Perisic, Brozovic sau Vida, Croația a primit gol după gol.

Saul a deschis scorul din assist-ul lui Carvajal în minutul 24. Marco Asensio a punctat pentru 2-0 în minutul '33, iar spaniolii au plecat la vestiare cu 3-0, după autogolul portarului croat, Kalinic, din minutul '35.

Spectacolul Furiei Roja a continuat după pauză. Rodrigo a înscris pentru 4-0 în minutul '49, Sergio Ramos a majorat diferența în minutul 57 , iar Isco a închis tabela în minutul '70.

Spania - Croația 6-0 (Saul 24, Asensio 33, Kalinic 35-aut, Rodrigo 49, S. Ramos 57, Isco 70). - VIDEO

Echipele de start:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Clasamentul Grupei 4 - Divizia A din Liga Națiunilor:
1. Spania 6 puncte (8-1) 2 meciuri
2. Anglia 0 puncte (1-2) un meci
3. Croația 0 puncte (0-6) un meci

Spania-Croația 6-0 a reprezentat cel mai sever eșec din istoria vicecampioanei Mondiale. Până la meciul de la Elche, Croația înregistrase cel mai mare eșec în 2009, atunci când pierdea cu 1-5 contra Angliei.

România U21 depinde doar de ea pentru calificarea la EURO 2019! Cum putem ajunge direct, fără baraj... Dunărea Călărași - FC Botoșani LIVE VIDEO ONLINE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x