Cum ai grijă de ochii tăi atunci când faci jogging?

 

Utilizarea ochelarilor de vedere poate fi un inconvenient major atunci când vrei să faci mișcare fizică. Pentru o persoană activă poate fi destul de reconfortant și relaxant să știe că poate practica oricând, în siguranță, activitățile sportive preferate, indiferent dacă o face în sală de sport sau în aer liber.  

Pentru ca purtătorii de ochelari de vedere să se poată bucura în voie de sport, cu o vedere perfectă, specialiștii recomanda folosirea lentilelor Johnson&Johnson.

Care sunt avantajele lentilelor de contact?

Pe lângă faptul că sunt mai discrete și mai estetice decât ochelarii, acesta oferă un câmp vizual complet. Purtătorul vede normal și în plus, are siguranță sporită datorită faptului că poate vedea din orice unghi. Așadar, atunci când îți efectuezi exercițiile fizice în natură ai posibilitatea să te bucuri de o luminozitate mai bună decât cea oferită de ochelari și le poți purta oriunde și oricum. Cu ajutorul lentilelor de contact vei putea vedea perfect, indiferent de condițiile meteorologice deoarece acestea nu se aburesc și nu se udă.

În funcție de nevoile și particularitățile tale (dioptrii, afecțiune, gravitate) există deja foarte multe tipuri de lentile de contact, astfel că îl poți găsi și tu pe cel ideal pentru ține. Mai mult decât atât, prin intermediul lor vei avea posibilitatea să îți schimbi și culoarea ochilor, ceea ce în cazul ochelarilor nu este posibil.

Lentilele de contact nu modifică fizionomia și rareori creează o stare de disconfort prin purtare. Dacă un purtător de ochelari are dioptrii mari, atunci ochelarii vor avea lentile groase, și implicit ochelarii vor fi grei și vor crea o mulțime de inconveniente. În primul rând aspectul fizic poate avea de suferit, iar ulterior o serie de activități sportive (ski, atletism, dans, fotbal, baschet) ar trebui limitate. Lentilele de contact sunt singura soluție din punct de vedere estetic, sunt foarte fine și mult mai ușor de purtat.

La ce trebuie să ai grijă?

Lentilele de contact au nevoie de multă grijă și atenție de partea ta. Pe lângă aspectele financiare, este bine să ții cont și de factorii de igienă ce vin la pachet odată cu întrebuințarea lor. Neigienizându-te corespunzător (mâini, spațiul de depozitare), riscul de infecții este foarte mare, mai ales dacă nu sunt îngrijite după indicațiile oferite de producător. Trebuie să poți să te speli pe mâini foarte bine și să te usuci cu atenție înainte de a le aplica sau de a le scoate, lucru care nu este posibil mereu. Deci, reține acest aspect ca fiind unul extrem de important.  

Lentilele sunt destul de fragile, ca atare ai grijă cum le manevrezi, căci se pot deteriora cu ușurință. Evită zonele cu praf și multă fum mai ales atunci când faci mișcare și adresează-te medicului dacă la nivelul ochilor au provocat leziuni, alergii și alte reacții adverse.  

Nu uita că decizia purtării lor trebuie efectuată în bază unor indicații oferite de medicul oftalmolog, așadar nu ezita să ceri informații lămuritoare. Indiferent de context, primordială trebuie să fie întotdeauna sănătatea ochilor și starea de bine, de confort obținută în urmă alegerii tale.    

 

 facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE