Antena Căutare

David Popovici a stabilit un nou record la juniori, la Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt de la Melbourne: „Nu credeam”

David Popovici a stabilit un nou record la juniori. Totul s-a întâmplat în timpul Campionatelor Mondiale la bazin scurt de la Melbourne 2022.

imagine david popovici Galerie
David Popovici a stabilit un nou record la juniori, la Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt de la Melbourne | Profimedia

Tânărul a reușit, din nou, o performanță, de data aceasta în semifinalele probei de 100 de metri liber, în timpul Campionatelor Mondiale de înot în bazin scurt de la Melbourne.

Citește și: ”Fenomenul” David Popovici scrie istorie în exclusivitate pe AntenaPLAY la Campionatele Mondiale (13-18 decembrie)

David Popovici a stabilit un nou record la juniori, la Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt de la Melbourne

Campionul român s-a calificat în finala competiției, după ce a făcut performanță în semifinalele probei de 100 metri liber, de la Campionatele Mondiale la bazin scurt.

Cu alte cuvinte, David Popovici a înotat 45,91 de secunde, doborând totodată recordul mondial la juniori prin acest timp, scrie Hotnews.ro.

În semifinala lui, el a ajuns pe locul doi cu 45,91 de secunde, primul loc fiind ocupat de francezul Maxime Grousset cu un timp de 45,58 secunde.

În altă semifinală, Jordan Krooks a câștigat cu 45,55 secunde, fiind urmat de Kyle Chalmers cu 45,66 secunde.

Astfel, David Popovici s-a calificat în finală cu al cincilea timp. Alessandro Miressi a obținut al patrulea timp, cu 45,74 secunde.

Finala Campionatelor Mondiale de înot în bazin scurt de la Melbourne va avea loc joi, 15 decembrie 2022, de la ora 10:42.

Citește și: Portretul lui David Popovici, pictat pe peretele liceului la care învață. Cum arată desenul cu chipul campionului mondial

„Nu credeam că voi mai doborî recorduri de juniori anul acesta, dar se pare că am făcut-o, așa că a fost o surpriză plăcută.

Nu credeam că voi înota atât de repede, dar uneori mă pot îndoi de mine. Cred că sunt cel mai mare critic al meu.

Încă învăț și voi mai învăța ceva și în finală. Am înotat bine, dar cumva împotriva voinței mele pentru că încă urăsc bazinul scurt.

Trebuie să mă adaptez, dar lucrurile arată bine.

În prezent învăț și tocmai am venit de la o lecție. Mâine, în finală, încă o dată voi merge la curs”, a precizat David Popovici, potrivit swimmingworldmagazine.com, mai citează sursa menționată anterior.

David Popovici, înotătorul anului 2022

David Popovici va continua să scrie istorie și la Melbourne, acolo unde a ajuns din postura celui mai bun înotător al lumii, în 2022. El va concura în exclusivitate pe AntenaPLAY, în perioada 13-18 decembrie, după ce a câștigat de-a lungul anului 11 medalii de aur, la competițiile europene și mondiale.

David poate atinge perfecțiunea în 2022 la probele de 100 m și 200 m liber, acolo unde în 2022 a câștigat toate medaliile puse în joc la competițiile mondiale și europene de juniori și seniori. La rândul lui, Robert Glință are tot dreptul să spere la medaliile de la Melbourne. În trecut, el și-a trecut în palmares la 100 m spate o medalie de argint și trei medalii de bronz.

Seriile, semifinalele și finalele celor mai tari probe de la Campionatele Mondialele de înot în bazin scurt vor avea loc în perioada 13-18 decembrie și vor fi transmise în exclusivitate pe AntenaPLAY.

Cum arată în costum de baie Ivana Knoll, ”cea mai frumoasă femeie de la Cupa Mondială din Qatar”. Bruneta face senzație ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x