Antena Căutare

Echipa de handbal pe plajă a Norvegiei a fost amendată pentru că jucătoarele au refuzat să poarte bikini. Cum s-au îmbrăcat

Echipa feminină de handbal de plajă a primit o amendă de 1500 de euro, după ce jucătoarele au refuzat să poarte bikini în timpul meciului.

Colaj cu jucătoaarle de handbal norvegiene, în bikini Galerie
Jucătoarele de handbal pe plajă din Norvegia consideră echipamentul cu bikini „degradant și incomod” | Profimedia

Potrivit regulilor internaționale, echipamentul de handbal de plajă cuprinde bikini, însă norvegiencele au decis să se opună acestei norme și au apărut pe plajă, purtând pantaloni scurți, potrivit CNN.

În timpul meciului de la Campionatul European de handbal pe plajă de la Varna, Bulgaria, jucătoarele din Norvegia au apărut purtând pantaloni scurți în loc de bikini, iar comisia de disciplină s-a sesizat în acest caz și a decis să amendeze fiecare jucătoare cu câte 150 de euro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În total, amenda dată de comisia de disciplină pentru încălcarea regulilor referitoare la echipament au însumat 1500 de euro.

Federaţia Europeană de Handbal a transmis într-un comunicat că pantalonii purtați de jucătoarele norvegiene nu au fost în „conformitate cu regulamentele privind echipamentul uniform al sportivelor, definite în regulile jocului de handbal pe plajă al Federaţiei Internaţionale de Handbal”.

Reprezentanții Federaţiei Norvegiane de Handbal au anunțat că le susțin pe jucătoare și că vor plăti amenda.

Kare Geir Lio, șeful Federației Norvegiene, a condamnat amenda, încurajând astfel demersul jucătoarelor de a se împotrivi unui echipament pe care îl consideră „degradant”, sau „incomod”.

Citește și: Cristina Neagu, desemnată de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii, câștigă cât un polițist local! Salariul i-a scăzut umilitor de mult de la 17.500 de euro/lună la 1.000 de euro/lună

Reacția Federației Norvegiene de Handbal, după amenda primită de jucătoarele care au refuzat să poarte bikini

„Ar trebui să se pună accent pe comoditatea jucătorilor și să existe posibilitatea unei alegeri libere într-un cadru standardizat”, a declarat Kare Geir Lio, precizând că Federația își asumă abaterile de la reguli și va plăti orice penalitate.

Totodată, Federația Norvegiană a evidențiat faptul că le încurajează pe jucătoare pentur faptul că au ridicat o problemă care nu ar fi trebuit să exsite, mai ales în 2021.

„Suntem extrem de mândri de fetele noastre care, în timpul Campionatului European au ridicat problema şi au spus <E de ajuns!> Noi, cei de la Federația Norvegiană de Handbal, suntem în alături de voi şi vă sprijinim. Împreună vom continua să luptăm pentru a schimba regulile pentru echipament, astfel încât jucătoarele să poată evolua în îmbrăcămintea în care se simt confortabil", au anunțat cei de la Federația Norvegiană.

Înainte de meciul de la Varna, Bulgaria, pe care norvegiencele l-au dezbătut cu jucătoarele spaniole, acestea au făcut o cerere către Federația Europeană, prin care au solicitat permisiunea de a purta pantaloni în loc de bikini, dar răspunsul a fost acela că orice abatere de la reguli se pedepsește cu amenda.

„Federația Europeană de Handbal își propune să aducă acest subiect în interesul federaţiilor sale membre. Cu toate acestea, trebuie spus, de asemenea, că o modificare a regulilor se poate produce doar la nivelul Federației Internaționale de Handbal", a declarat purtătorul de cuvânt al Federației Europene, Andrew Barringer.

Norvegiencele au pierdut meciuul care le-a adus amenda, în favoarea spanioloaicelor, cu un scor de 2-0. Astfel, Spania a obținut medalia de bronz la campionatul de la Varna.

Noi schimbări în clasamentul WTA. Pe ce loc este acum Simona Halep și cine a întrecut-o pe jucătoarea româncă... ATV-ul – doza ta de adrenalină...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x