Desemnată de patru ori cea mai buna jucatoare de handbal a lumii, Cristina Neagu a ajuns să trăiască la "mila" șomajului tehnic, adică 75 la sută din salariul mediu brut pe economie. Diferența enormă față de salariul pe care sportiva de performanță îl avea înainte și cel pe care îl are acum aduce o umilință muncii pe care a făcut-o pentru a duce România pe locul 1 în LUME la HANDBAL, nu o dată, ci de PATRU ori!
Din păcate, salariul i-a scăzut de 16 ori în perioada pandemiei, când directorul general de la CSM, Gabriela Szabo, a decis să-și trimită sportivii în șomaj tehnic.
"The best woman handball player is Cristina Neagu – Romanian player with 4 IHF Player Of The Year awards", scrie publicația străină handballrepublic.com
De cealaltă parte a baricadei este Mikkel Hansen, jucătorul danez de la PSG Handball din 2012, numărul 1 în lume la handbal masculin, care câștigă 120 de mii de EURO pe lună. Cristina și Mikkel sunt numărul 1, doar că UNUL singur primește ceea ce merită!
Mikkel Hansen urma să joace în România în această primăvară cu Dinamo București, tur-retur, însă meciul s-a anulat din cauza declanșării pandemiei de coronavirus.
Vlad Enăchescu, fostul șef de la CSM București a încercat să obțină bani pentru fetele din echipa de handbal
Surse din cadrul CSM București spun că Vlad Enăchescu, șeful secției de handbal, din clubul Primăriei Capitalei și Gabriela Szabo, directorul general de la CSM, au avut o discuție nu tocmai amicală, ci mai degrabă aprinsă, în legătură cu contractele și banii restanți pe care CSM îi are de dat fetelor din echipa de handbal.
Se pare că Enăchescu i-a reproșat lui Gabi Szabo despre restanțele care nu se mai termină la CSM, Neagu și compania primindu-și ultima dată salariul pe luna ianuarie 2020, și acela provenit dintr-o sponsorizare.
Vlad Enăchescu, cunoscutul om de TV, s-a luptat cu morile de vânt! Pe 25 martie, când CSM a anunțat, pe perioada stării de urgență, că își trimite sportivii în șomaj tehnic, Vlad Enăchescu s-a opus vehement. Acesta ar fi susținut că nu este deloc în regulă ca jucătoarele să primească 75 la sută din salariul mediu brut pe economie, adică 4.072 de lei, atât timp cât nu sunt cu banii la zi. Toți angajații CSM București au intrat însă în șomaj tehnic, potrivit GSP.
CSM pierde titlul de campioană în România, la un meci distanță pe care nu l-a jucat!
CSM a pierdut și titlul în România, mai exact înghețarea campionatului de handbal feminin în România a dus la neacordarea titlului de campioană.
FRH, Federația Română de Handbal, a luat decizia de a a decis să oprească sezonul și să nu acorde titlurile de campioană, atât la masculin, cât și la feminin.
CSM București era pe locul secund, după CSM Râmnicu Vâlcea, dar cu un meci mai puțin disputat.
Vlad Enăchescu a fost numit șeful secției handbal la CSM București pe 12 iulie 2019. Nu a rezistat nici măcar un an. Luni, 18 mai, directorul de la Telekom Sport a anunțat că și-a încheiat colaborarea cu clubul patronat de Primăria Capitalei.
"Încă din luna martie 2020 am decis să îmi închei colaborarea cu CSM București din motive care nu au nicio legătură cu decizia de astăzi a FRH", a anunțat Enăchescu.
Neagu este convinsă că echipa sa ar fi câștigat titlul și este nemulțumită că CSM București nu va participa direct în Liga Campionilor. Cristina speră însă ca echipa sa să primească un wild-card.
Cristina Neagu: ”Este o decizie nedreaptă”
"De ceva vreme se vorbește despre corupția din handbal, despre protejați și interese de clan"
Luni 18 mai, după ce Consiliul de Administrație al FRH a decis să nu decerneze titlul de campioană, iar pe CSM București a plasat-o pe locul 2, conform clasamentului actual, deși avea un meci mai puțin disputat față de rivala din Rm. Vâlcea, Vlad Enăchescu a scris pe contul său de Facebook: