Antena Căutare

GALERIE FOTO! Sportul nu cunoaste granite: Meci de futsal intre Iran si Rusia, jucat cu pasiune si... val islamic

Traditia islamica "face legea" in Iran. Iar sportul nu beneficiaza de tratament special. Nu-i de mirare, asadar, ca femeile din nationala de futsal sunt nevoite sa alerge dupa minge cu valul musulman pe cap. "Suntem foarte bucurosi ca putem juca cu hijab-ul, nu ne afecteaza deloc performantele", sustin oficialii iranieni, care au luptat ani intregi pentru integrarea echipei in competiile internationale.

Timp de cinci ani, nationala de futsal a Republicii Islamice Iran a fost exclusa din competitiile internationale. Motivul? Valul musulman, cel care, in opinia oficialilor FIFA, nu are ce cauta pe teren. Desi invocase, de-a lungul timpului, motive medicale si de protectie, Federatia a acceptat, in cele din urma, ca femeile din echipa de futsal a Iranului sa poarte hijab-ul pe cap, conform traditiei.

Iar rusoaicele au fost printre primele care au testat nationala islamica (cea care, apropo, este printre cele mai bune din lume). Meciul, jucat pe 18 octombrie la Teheran, a mai marcat o premiera. Rusoaicele au purtat si ele valul islamic! Nu am reusit sa aflam ce scor s-a inregistrat, dar asta conteaza mai putin. Important e ca fotbalul reuseste sa depaseasca bariere pe care, de multe ori, politica le considera de netrecut.

foto: Hepta.ro

Prima problema a lui Mutu la Ajaccio! S-a suparat pe antrenor pentru ca l-a schimbat ... Mircea Vrajitoru a fost adus la un spital din Timisoara! Medicul sustine ca motociclistul nu este in coma...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x