Antena Căutare

Japonia a castigat in premiera Cupa Mondiala la fotbal feminin

Japonia a castigat cu 3-1 la penaltyuri finala Cupei Mondiale de fotbal feminin in fata Statelor Unite si a devenit prima tara din Asia care cucereste titlul suprem. La finalul celor 120 de minute ale partidei care a avut loc la Frankfurt, scorul era egal 2-2.


In timpul suplimentar, SUA a trecut din nou in avantaj, Alex Morgan fiind de aceasta data la serviciu. Jucatoarea care deschisese scorul a centrat perfect pentru lovitura de cap a lui Abby Wambach si scorul devenea 2-1. Echipa Japoniei a reusit insa sa revina inca o data, cand mai erau doar trei minute de joc Homare Sawa inscriind pentru 2-2.

La loviturile de departajare, portarul Ayumi Kaihori a luat prim planul, prin cele doua interventii care au asigurat Japoniei primul titlu mondial din istorie.

„Vrem sa folosim aceasta ocazie pentru a le multumi oamenilor de acasa, greu incercati in ultima vreme, pentru suportul pe care ni l-au oferit. Jucatoarele mele au avut rabdare si si-au dorit sa castige acest meci. Cred ca tocmai din acest motiv, echipa americana a marcat doar doua goluri", a spus Norio Sasaki, antrenorul Japoniei, la sfarsitul partidei.

Pentru Japonia a fost prima aparitie intr-o finala de Campionat Mondial si prima victorie in fata Statelor Unite, in precedentele 25 de intalniri directe niponele fiind invinse de 22 de ori.

In finala mica a turneului final din Germania, Suedia a invins cu scorul de 2-1 echipa Frantei.

foto: EPA/ Intact Images

OFICIAL! Poli Timisoara si Gloria Bistrita, retrogradate!... Perechea Tecau si Lindstedt a castigat turneul de la Baastad...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x