Antena Căutare

Lucian Bute: „Meciul cu Johnson este provocarea carierei mele”

Campionul mondial al categoriei supermijlocii in versiunea IBF, Lucian Bute, se pregateste in Florida pentru urmatoarea sa lupta, pe 5 noiembrie, la Quebec, unde isi va pune in joc centura in fata lui Glen Johnson (51 de victorii, dintre care 35 prin KO, 15 infrangeri si 2 egaluri).

Cei doi pugilisti se cunosc foarte bine, ei antrenandu-se impreuna in cursul anului 2009.

„M-am antrenat des cu el, dar in timpul luptei, in ring, va fi diferit, iar el va fi cu adevarat surprins. Va fi o lupta foarte grea, pentru ca este serios si se antreneaza mult. In cariera lui, s-a luptat cu mari boxeri, precum Chad Dawson si Tavoris Cloud. Uitandu-ma la palmaresul sau si la experienta sa, pot spune ca este cea mai mare provocare din cariera mea. Vom vedea pe 5 noiembrie daca lucrurile sau astfel", a declarat Bute, conform site-ului boxingscene.

Intrebat de reporterii fightnews.com daca obiectivul sau pe 5 noiembrie este o victorie prin KO, campionul roman a raspuns: „Nu, obiectivul meu este sa castig aceasta lupta. Sa fiu mai bun in fiecare runda, in toate cele 12 runde si sa plec de pe ring tot ca detinator al centurii".

Pe aceeasi strategie merge si antrenorul pugilistului galatean, Stephan Larouche: „I-am spus sa ia lupta pumn cu pumn, combinatie cu combinatie, runda cu runda si, daca va veni si KO-ul, cu atat mai bine. Atunci cand un boxer nu incearca sa-si puna adversarul la pamant la fiecare lovitura, se va intampla in cele din urma. Trebuie sa fii tu insuti, destept si sa-ti respecti adversarul".

Lucian Bute a recunoscut ca meciul cu Glen Johnson este unul foarte important si a transmis un mesaj pentru rivalii sai din aceeasi categorie: „Sunt foarte concentrat si atent asupra acestei lupte, dar mesajul meu pentru ceilalti boxeri este «Vin!»".

Castigatorul din 5 noiembrie ar putea avea sansa de a se lupta cu invingatorul din Super Six, care va fi desemnat pe 17 decembrie, in meciul dintre Andre Ward si Carl Froch.

O lupta foarte importanta, ambii pugilisti sunt foarte buni. Froch este puternic si are pumnul greu, in timp ce Ward este destept, rapid si atent. Cred ca, in mod normal, Andre Ward va castiga, dar acesta in box apar mereu surprize", a prefatat Bute intalnirea care i-ar putea decide viitorul adversar.

Intrebat despre refuzurile lui Mikkel Kessler si Kelly Pavlik de a boxa cu el, Bute s-a multumit sa explice ca „nu stiu foarte multe. Sunt un luptator, ma pregatesc la sala de antrenament. Promotorul meu negociaza cu cei ai altor boxeri, deci nu stiu ce s-a intamplat. Eu astept in continuare meciuri tari si sunt aici pentru oricine".

Stephan Larouche a incheiat spunand ca urmatoarele doua sau trei meciuri ale lui Bute ar putea sa aiba loc in SUA. „Am putea lupta cu Andre Ward sau Carl Froch sau Kessler. Nu cred ca ei ar vrea sa vina in Canada si cred ca daca aceste meciuri vor putea fi vandute, atunci vom accepta cu placere sa venim la New York, Las Vegas sau Atlantic City. Lucian este deschis unei astfel de variante", a precizat antrenorul romanului.

Sursa: antena3

Foto: gsp.ro

Monica Niculescu, "vinovata" pentru valul de critici primit de chinezoaica Li Na... Gigi Becali pune deja presiune pe Ilie Stan: "Initial l-am vrut pe Hagi. Iordanescu va fi manager din iarna"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x