Căutare Live

Preşedintele clubului Amiens, retrogradat din Ligue 1: O decizie nedreaptă, mă voi lupta cu toată puterea pentru a ne apăra drepturile

Decizia de oprire definitivă a Ligue 1, luată, joi, de liga profesionistă, a provovat şi nemulţumirea clubului Amiens, retrogradat după al treilea său sezon, neterminat, în eşalonul de elită al fotbalului francez.

"Primul meu sentiment este de nedreptate, deoarece Amiens SC nu a putut să-şi apere până la sfârşit, pe teren, menţinerea sa în Liga I. Echitatea sportivă nu este respectată (...) Consider această decizie ca nedreaptă şi rolul meu este să apăr Amiens SC. Mă voi lupta cu toate echipele mele pentru a ne afirma drepturile, deoarece cred că această decizie nu este corectă. Vom aştepta procesele verbale ale acestui consiliu de administraţie (n.r. - al LFP), apoi supunerea la vot în faţa Adunării Generale (n.r. - 20 mai) şi ne rezervăm dreptul de a merge mai departe pentru ca justiţia să se înfăptuiască. Găsesc această decizie foarte, foarte nejustificată. Sunt 19 meciuri tur, trebuie să existe 19 meciuri retur. Au mai rămas 30 de puncte de distribuit. Nu pot contesta decizia preşedintelui Republicii, care s-a gândit mai întâi la sănătatea concetăţenilor săi. O respect. Nu sunt însă de acord cu lipsa de umanitate şi cu nedreptatea deciziei Ligii Profesioniste de Fotbal (...) Baschetul, handbalul sau rugbiul nu au retrogradat pe nimeni", a declarat preşedintele Bernard Joannin, potrivit lefigaro.fr.

Amiens ocupa locul 19, retrogradabil, la patru puncte de Nimes, de pe locul 18, de baraj, în momentul în care LFP a hotărât încheierea sezonului. În urma deciziei ligii, barajul a fost anulat, iar Nimes şi-a păstrat locul în prima divizie, în timp ce Amiens şi Toulouse, locul 20, au fost retrogradate.

Joannin a susţinut, fără succes, varianta ca nicio echipă să nu retrogradeze, Lorient şi Lens, clasate pe primele două locuri în eşalonul secund, să promoveze, astfel ca sezonul 2020/2021 al Ligue 1 să se desfăşoare cu 22 de echipe.

El nu este singurul conducător nemulţumit de deciziile LFP. Jean-Michel Aulas, preşedintele clubului Olympique Lyon, clasat pe locul 7 şi rămas în afara cupelor europene, ameninţă că va da în judecată forurile fotbalistice şi va solicita daune de zeci de milioane de euro.

Liga Profesionistă de Fotbal din Franţa, LFP, a anunţat oficial, joi, închiderea sezonului 2019/2020 al campionatului, iar echipa PSG, lider în clasament la momentul întreruperii, a devenit campioană, cu zece etape nedisputate din acest sezon.

Guvernul a anunţat că până la sfârşitul lunii iulie nu va exista nicio competiţie pe teritoriul Franţei din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că liga profesionistă a fost nevoită să oprească definitiv sezonul Ligue 1.

Sursa : news.ro

Jean-Michel Aulas, furios după ce liga a pus capăt campionatului: Vom solicita daune de zeci de milioane de euro... Cum justifică Ciprian Marica apariția filmulețului compromițător: ”Mi-au înscenat totul!” Ce planuri avea fotbalistul e ...
Ultimele știri