Antena Căutare

Sală polivalentă cu 16.000 de locuri, în judeţul Timiş

Compania Naţională de Investiţii va construi, în comuna Giroc de lângă Timişoara, o sală polivalentă cu 16.000 de locuri.

Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, a explicat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, care sunt motivele pentru care a fost aleasă această locaţie şi nu una în municipiul Timişoara.

”Sunt convins că aproape orice aş fi spus la Timişoara nu ar avea acelaşi grad de interes cum îl are locaţia sălii polivalente. În prima vizită spuneam că nu voi pleca din guvern până nu lămurim acest aspect. Niciodată nu m-am pronunţat nici pro, nici contra, vizavi de vreo locaţie. Am trimis specialişti din CNI să vadă ambele locaţii, le-am cerut să discutăm de o locaţie fără cusur care să fie în interesul judeţului şi muncipalităţii. Aşadar, juridic subiectul unei decizii nu putea fi luat decât după 28 august, până atunci tot ce s-a vehiculat au fost vorbe. În iulie, Primăria Timişoara a trimis ultimul set de documente, în august CJ Timiş a trimis ultimul set de documente. Am analizat din punct de vedere tehnic, ambele locaţii corespund, în schimb după o discuţie am decis că e mai important având în vedere şi contextul Timişoara Capitală Culturală şi având în vedere că discutăm şi de construcţia unui nou stadion am decis ca pe acea locaţie să fie un complex sportiv”, a declarat Suciu.

Vicepremierul Daniel Suciu, care este şi ministru al Dezvoltării, a venit de două ori la Timişoara, în acest an, o dată în mai şi a doua oară în luna septembrie şi de fiecare dată a anunţat că "rupe pisica" în privinţa sălii polivalente care urmează să fie construită la Timişoara. Aceasta după ce Consiliul Judeţean Timiş şi Primăria Timişoara nu s-au putut pune de acord în privinţa locaţiei pe care va fi construită această sală polivalentă.

Consiliul Judeţean Timiş şi-a dorit ca sala să fie construită la Giroc, la ieşire spre Timişoara, pe un teren care a aparţinut unei Unităţii Militare. În acelaşi timp, Primăria Timişoara a vrut ca sala să fie ridicată lângă Stadionul Dan Păltinişanu. Ambele instituţii au pus la dispoziţia CNI terenuri pe locaţiile propuse.

Compania Naţională de Investiţii a cerut 5,4 hectare complet curate pentru viitoarea sală.

Consiliul Judeţean Timiş a pus la dispoziţia Companiei Naţionale de Investiţii o parcelă de 9,5 hectare pentru sala polivalentă, în comuna Giroc.

Pe 5.000 mp din această parcelă se află nişte construcţii care au aparţinut Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, însă acestea nu vor fi demolate, ci în ele vor fi amenajate un punct medical şi un altul de informare. Pe parcela de la Giroc, 6 hectare sunt puse la dispoziţie pentru construirea sălii polivalente.

Pe de alta parte, Primăria Timişoara a pus la dispoziţia CNI un teren de 3,9 hectare plus un altul de 1 hectar, care în primă instanţă nu puteau fi unificate, însă s-a procedat la o completare.

Sursa : news.ro

UEFA a vizitat Arena Naţională pentru a constata stadiul pregătirilor pentru EURO 2020... Noua Zeelandă a învins Ţara Galilor, scor 40-17, şi a câştigat medaliile de bronz la CM de rugby...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x