"Simona s-a schimbat foarte mult. Este o luptătoare, este ambiţioasă, focusată şi foarte implicată în tot ceea ce face. Nu contează că e în teren sau în afara lui, ea dă 100 la sută. Dar a învăţat mai mult despre cum să fie în teren şi în afara lui. La început, se supăra dacă lumea zicea ceva de rău, dacă lumea nu înţelegea comportamentul ei. Acum poate trece peste asta. Este un lucru care i-a fost greu. Citea ziarele, citea ce spunea lumea şi nu era foarte bine. Un alt lucru, era foarte supărată când pierdea meciuri. Uneori, după un meci pierdut, nu puteai discuta cu ea două-trei zile. Era foarte supărată. Acum, nu că nu i-ar păsa când pierde, dar a învăţat să-şi controleze mai bine emoţiile. Dacă azi pierde, mâine o poate lua de la capăt, se poate pregăti pentru următorul meci. Poate este şi pentru că şi-a atins multe ţeluri şi este mai uşor pentru ea să accepte", a declarat Dobre..
Daniel Dobre a subliniat că Simona Halep este mai "deschisă" şi la lucruri din afara terenului, la a descoperi noi restaurante sau a vizita noi locuri. De asemenea, ea este deschisă şi la a cunoaşte noi oameni şi vorbeşte mai bine cu jurnaliştii.
"Este un fel de maturitate, dar munceşte mult. Munceşte cu un "mental coach". Darren o ajută pentru că stilul australian este diferit de cel al românilor. El este mai pozitiv. Ea îşi doreşte asta. Ştie că este mai bine pentru ea, ştie că acest comportament din afara terenului o ajută şi la tenis", a mai spus Dobre.
Dobre a vorbit şi despre statutul Simonei în România. "Mai întâi trebuie să înţelegeţi situaţia sportului din România. Înainte de 1990, România era una dintre cele mai mari ţări din lume la Jocurile Olimpice, era mereu în Top 5, aveam campioni la gimnastică, handbal, fotbal, peste tot. Acum doar Simona este la acest nivel. Înainte atenţia era îndreptată spre, să zicem, o sută de sportivi.Acum este doar pe Simona. Este incredibil. Acum, oriunde merge, toată lumea o ştie, vrea o poză cu ea, vrea să discute cu ea. Mereu are probleme cu oamenii, pentru că dacă a câştigat un meci, lumea crede că poate câştiga tot timpul. Când pierde meciuri, oamenii au fost răi, s-a scris rău despre ea prin ziare. Dar la prezentarea trofeului pe stadion au fost 30,000 de oameni. Sunt meciuri de fotbal la care nu vin atâţia oameni. Înainte de Wimbledon toată lumea zicea: Ok, a câştigat Roland Garros, nu va mai fi în stare de asta. Dar apoi au văzut ce bună a fost la Wimbledon. Nimeni din România nu a câştigat Wimbledon. Nici Ilie Năstase, nici Virginia Ruzici. Poziţia ei este foarte mare, pentru că nu mai sunt alţi sportivi mari acolo. Dar şi pentru că este un model prin felul în care se antrenează, cum şi-a construit cariera. A dat totul pentru tenis. Nu a avut un stil de viaţă ca alte fete, ea doar s-a concentrat pe tenis. Este valoarea muncii. În România nu avem multe exemple de felul ei. România este o ţară unde munca nu este foarte apreciată. Dacă poţi trăi fără să munceşti, atunci e cel mai bun lucru. Nu este frumos că spun asta, dar aşa e România acum. Simona dă un exemplu prin faptul că poţi realiza orice dacă munceşti mult şi eşti încrezător. Multă lume apreciază acest lucru", a mai spus Dobre.
Sursa : news.ro
Simona Halep, pe patul de spital înainte de Turneul Campioanelor 2019. Antrenorul tenismenei: ”A făcut perfuzii!”... Simona Halep a câştigat primul duel cu Bianca Andreescu, scor 3-6, 6-7 (6), 6-3, la Turneul Campioanelor...