Antena Căutare

Victorie pentru Simona Halep în primul meci la Wimbledon: 6-4, 7-5, cu Aliaksandra Sasnovici

Simona Halep, locul 7 WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 6-4, 7-5, pe Aliaksandra Sasnovici, locul 36 WTA, calificându-se în turul al doilea al turneului de la Wimbledon. A fost un meci dificil pentru Simona Halep, Jucătoarea noastră părând neacomodată cu suprafaţa de iarbă de pe terenul 1 de la All England Club. Ea a greşit mult, a trimis multe mingi în aut, din dorinţa de juca lung şi de a o incomoda pe Sasnovici

Simona Halep, locul 7 WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 6-4, 7-5, pe Aliaksandra Sasnovici, locul 36 WTA, calificându-se în turul al doilea al turneului de la Wimbledon. Halep s-a accidentat în finalul primului set, a revenit de la 2-5 în setul al doilea şi a salvat o minge de set, înainte de a trece mai departe în turneu.

A fost un meci dificil pentru Halep, în primul tur la Wimbledon. Jucătoarea română a părut neacomodată cu suprafaţa de iarbă de pe terenul 1 de la All England Club. Românca a greşit mult, a trimis multe mingi în aut, din dorinţa de juca lung şi de a o incomoda pe Sasnovici. Halep s-a ferit mult de dreapta sportivei din Belarus şi a căutat mai mereu să o joace pe rever, o tactică nu foarte productivă. Simona Halep a fost neinspirată şi fără precizie, a rispit multe avantaje şi nici mobilitatea ei nu a fost la cote înalte. Totuşi, insistenţa cu care a continuat să dea mingea înapoi, ambiţia de a juca şi atunci când setul al doilea părea jucat i-au adus o victorie ce părea în pericol la un moment dat.

Sasnovici a venit la Wimbledon fără nicio victorie pe iarbă, deşi a participat şi la Birmingham, şi la Eastbourne, dar i-a opus Simonei Halep o dârză rezistenţă. Ea a jucat variat, stânga-dreapta, a venit la fileu, a folosit scurta şi a servit foarte bine. Însă un început slab de meci a pus-o în dificultate pe jucătoarea din Belarus şi a forţat-o să caute mult timp revenirea. Dar jocul ei crescut ghem cu ghem, încrederea a revenit pe măsură ce a văzut că îi poate pune probleme fostului lider WTA. Jocul ei foarte bun s-a dereglat în mod neverosimil atunci când a condus cu 5-2 în setul al doilea. De la acel scor, ea a mai câştigat doar cinci puncte până la final.

Halep a făcut repede 2-0, apoi a depus mari eforturi pentru a-şi păstra break-ul şi adjudeca setul. Cheia setului I a fost la 3-2, când românca a salvat două mingi de break, după ce anterior a avut ocazia de a face dublu break şi conduce cu 4-1. În acelaşi timp Halep a avut nevoie de vreo patru mingi pentru a-şi menţine break-ul.

La minge de set, la scorul de 5-4, 40-30, Halep a alunecat şi a căzut, accidentându-se la genunchiul şi glezna stângi. Ea a făcut faţă unei sutuaţii de break şi de 5-5, apoi a luat setul după 53 de minute.

În pauza ce a urmat, Halep a cerut asistenţă medicală, iar fizioterapeutul i-a bandajat glezna stângă.

Simona Halep a început cu break setul al doilea, dar imediat şi-a pierdut serviciul, prima dată în meciul de luni. În ghemul al treilea, ea avut trei mingi de rebreak, dar Sasnovici le-a anulat şi a trecut, tot pentru prima dată, la conducere, 2-1. La 2-3, Halep a avut 40-0, dar şi-a pierdut iar serviciul. Sportiva de pe locul 36 mondial a mai pus un ghem pe tabelă şi a ridicat scorul la 5-2. Halep a revenit mai întâi cu serviciul, apoi a profitat de un ghem catastrofal făcut de Sasnovici când a fost rândul ei să servească. Jucătoarea din Constanţa a salvat o minge de set şi a apoi a egalat la 5. Sportiva din Belarus şi-a prierdut total concentrarea şi nu a mai câştigat nicio minge până la final, pierzând şi al doilea set, cu 5-7, după o oră şi 42 de minute de joc.

În faza următoare, Halep va evolua cu învingătoarea din meciul Mihaela Buzărnescu, locul 53 WTA - Jessica Pegula (SUA), locul 74 WTA.

Calificarea în turul al doilea este recompensată la Wimbledon cu un premiu de 72.000 de lire sterline şi cu 70 de puncte WTA.

Sursa : news.ro

Simona Halep se menţine pe locul 7 WTA, Mihaela Buzărnescu a ieşit din Top 50 WTA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x