Antena Căutare

Stadionul ”Farul” din Constanța, fost ”Gheorghe Hagi”, locul în care Goian înscria cu Olanda în 2007 și ne ducea la Euro, a ajuns o ruină. Imagini apocaliptice cu fosta casă a naționalei

Pe 13 octombrie 2007, într-o zi teribilă din punct de vedere meteorologic, pe o ploaie rece de toamnă, naționala României întâlnea, la Constanța, pe stadionul Farul, puternica reprezentativă a Olandei. Era meciul care ne putea duce la Euro 2008. Și ne-a dus. În ciuda frigului și a ploii, 13.000 de oameni au fost alături de echipa naţională și s-au bucurat în final de o calificare memorabilă.

Când mai erau 20 de minute de joc, ”tricolorii” au beneficiat de o lovitură liberă de la 35 de metri, lateral stânga. A centrat Chivu şi Codrea, la 1,72 m cel mai mic jucător de pe teren, a reluat cu capul. Stekelenburg a respins greu, dar aflat pe fază, Goian a reluat în plasă. Reluările TVR aveau să arate că Goe se afla în ofsaid, dar nimeni n-a protestat pe moment. Acela avea să fie golul victoriei și a calificării la Euro 2008!

Acel loc, stadionul ”Farul” din Constanța, fost ”Gheorghe Hagi” pe vremea când ”Regele” se împăca cu oficialitățile locale, a ajuns astăzi o ruină. E greu de crezut, dar casa naționalei în mandatul lui Victor Pițurcă de dinainte de Euro 2008 este acum adăpost pentru oameni ai străzii.

Stadionul ”Farul” din zilele noastre arată ca după război. După ce echipa Farul Constanța a dispărut din fenomen, stadionul este un adevărat focar de infecție. Ca orice lucru românesc aflat în paragină, nimeni nu își asumă vreo responsabilitate pentru această ”crimă administrativă.

Sacrificiile unui campion! Fostul căpitan al naționalei, Cristi Chivu, povestește o dramă care i-a marcat viața: ”Mi-am ... Biletul Zilei 30.03.2018. Favoritele de vineri ne aduc o cotă foarte bună cu doar 4 meciuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x