Antena Căutare

Zambia - Ghana 1-0 / Gyan e blestemat

Jucatorul care a ratat penalty-ul in prelungirile meciului dintre Ghana si Uruguay din sferturile mondialului din 2010 a recidivat si in semifinala Cupei Africii pe Natiuni cu Zambia, trimitand echipa lui Herve Renard in finala.

In minutul 121 al meciului dintre Ghana si Uruguay, Suarez de la sud-americani a facut hent la o faza la care portarul Muslera era batut si arbitrul a dictat penalty. A executat Asamoah Gyan si a trimis in bara.

Ulterior, Uruguay s-a impus la loviturile de departajare si a ajuns in semifinale, unde Olanda a facut dreptate si a invins echipa lui Oscar Tabarez, care insa avea sa castige Copa America un an mai tarziu, in Argentina.

Si Gyan putea depasi acel moment al ratarii, deoarece Ghana pornea mare favorita la editia din 2012 a Cupei Africii pe Natiuni. Si oportunitatea a venit in minutul 8 al partidei cu Zambia, cand Stelele Negre au beneficiat de o lovitura de la 11 metri.

Asamoah a confiscat mingea, simtind ca e momentul lui. A tras, insa Kennedy Mweene a respins. Gyan stia inca de atunci ca Ghana va pierde, pentru ca la fel se intamplase si in Africa de Sud.

Nu au mai contat ocaziile lui Jordan Ayew sau Asamoah, pentru ca cu 12 minute inainte de final, Mayuka a sutat din intoarcere la coltul lung si l-a invins pe Kwarsey. Zambia lui Herve Renard ajunge, astfel, in finala, avand mari sanse sa fie mai antipatizata decat Grecia lui Otto Rehhagel din 2004.

Foto: Intact Images / EPA

Nikolic, in pericol sa rateze meciul cu Twente... FOTO! Rus si Grigore, facuti KO de Platini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x