Antena Căutare

Un logo cu o broască care apare pe ambalajele mai multor alimente a creat panică în rândul cumpărătorilor. Ce semnifică de fapt

Este peste tot pe ambalajele produselor din magazin și te întrebi ce semnifică. Află din rândurile de mai jos care e adevărul din spatele broaștei pe care o vezi lângă toate etichetele.

Un logo cu o broască care apare pe ambalajele mai multor alimente a creat panică în rândul cumpărătorilor. Ce semnifică de fapt

Profimedia

Un logo cu o broască care apare pe majoritatea ambalajelor produselor, în special cele ale ceaiurilor, batoanelor de ciocolată sau pe banane, a instalat panica în rândul oamenilor, întrucât au crezut că este vorba despre produse cu insecte, potrivit Adevărul. Iată care e, de fapt, semnificația etichetei!

Citește și: Care sunt noile ajutoare de la Stat. Anumite categorii de români pot beneficia de ele

De ce s-ar fi răspândit acest zvon de fapt

Comisia Europeană a aprobat spre consum patru insecte: viermele galben uscat/viermele de făină, lăcusta călătoare, greierele și larva gândacului de bălegar, potrivit sursei citate mai sus.

Nici mult timp nu a trecut, că noile reglementări au început să răspândească tot felul de informații false. Românii și-au pus întrebarea dacă vor găsi astfel de produse în magazine, iar unii au început chiar să speculeze că acestea s-ar afla deja pe rafturile marilor lanțuri de magazine.

Zvonul a luat amploare în mediul online, acolo unde s-a spus că broasca ar fi, de fapt, indicatorul pentru adaosul de făină sau pudră proteică din insecte, potrivit sursei citate mai sus.

Broasca, un simbol menit să certifice că produsul a fost obținut într-un mod responsabil

În realitate, broasca ar reprezenta certificatul Rainforest Alliance, care indică că un anumit produs a fost obținut într-un mod responsabil și prietenos cu mediul, ținând cont, în același timp, și de condițiile de lucru ale oamenilor, potrivit Adevărul.

Acest program operează în multe țări, iar întreprinderile vor purta eticheta cu broasca odată ce se aprovizionează de la fermele certificate. Deși programul de certificare Rainforest Alliance este finanțat, în principal, din donații, unele companii ar plăti o taxă pentru a primi dreptul de a purta sigla, potrivit Adevărul.

Care e motivul pentru care s-a ales ca simbol o broască

Oamenii de știință cataloghează broaștele ca fiind bioindicatorii unui mediu sănătos, iar simbolul se folosește de peste 30 de ani.

Rainforest Alliance a ales drept logo acest amfibian cu ochi strălucitori, care s-ar găsi, în mod normal, în neotropice, acolo unde, de altfel, fondatorii au început să lucreze deja pentru a proteja pădurile tropicale, potrivit sursei menționate mai sus, care citează informații de pe site-ul organizației. De atunci, broasca a devenit un simbol internațional al sustenabilității.

Citește și: Mii de români au încercat să folosească cardul de energie pentru a plăti alte bunuri sau servicii. Ce pedeapsă riscă

Momentul dramatic în care un artist se prăbușește și moare pe scenă, în timpul concertului VIDEO... Rezultate Loto 19 martie 2023. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...
Cum știi dacă cineva e atras cu adevărat de tine, în funcție de zodie
De cele mai multe ori, între un bărbat și o femeie, o relație poate începe doar dacă cei...
Horoscopul zilei de 28 martie 2023. Taurii se gândesc la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 martie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x