Antena Căutare

Care sunt noile ajutoare de la Stat. Anumite categorii de români pot beneficia de ele

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Marcel Boloș a făcut anunțul.

o mana care tine mai multe bancnote de 100 de lei
Care sunt noile ajutoare de la Stat. Anumite categorii de români pot beneficia de ele | Profimedia

Românii care se află în categorii vulnerabile, cum sunt familiile sărace cu mulți copii, vârstnicii, persoanele cu dizabilități, mamele singure, vor putea beneficia de ajutor de la Stat.

Citește și: Cardul de energie. Tot ce trebuie să știi despre el. Lista beneficiarilor a fost actualizată: câți români nu au primit card

Românii care nu au posibilități financiare pot beneficia de următoarele proiecte sociale

Conform ministrului Marcel Boloș, programul care ar urma să ajute mamele singure și copiii care se află în situații dificile din punct de vedere material are o finanțare totală de 160 de milioane de euro.

„Vom finanța acțiuni integrate prin care oferim atât sprijin material concret, cât și servicii de consiliere sau măsuri specifice pentru familiile monoparentale, în care unicul părinte este, în majoritatea cazurilor, mama acestor copii.

De asemenea, ne vom axa pe integrarea pe piața muncii a mamelor din grupurile vulnerabile, astfel încât ele să poată asigura copiilor lor condiții decente de viață și șansa la educație.

Prin apelurile pe care le pregătim, atât autoritățile publice, cât și furnizorii privați de servicii sociale vor putea accesa finanțare pentru a răspunde unor nevoi punctuale ale mamelor și copiilor aflați în situații dificile.

Măsurile finanțate includ sprijin psihosocial și material adresat direct copiilor (acoperirea costurilor de transport, rechizite, hrană, pentru îmbrăcăminte și încălțăminte, activități educative, activități de prevenire si combatere a comportamentelor negative), precum și servicii – suport dedicat părinților și aparținătorii copiilor aflați în situație de vulnerabilitate, precum consiliere psihosocială adresată reprezentanților copiilor.

De asemenea, vorbim de sprijin acordat persoanelor care îngrijesc copiii cu părinți în străinătate, asistență privind delegarea temporară a autorității părintești, după caz, program de educație parentală), dar și sprijin material pentru mici reparații ale locuințelor copiilor vulnerabili, necesare pentru asigurarea unor standarde de locuire de bază”, a completat Boloș, conform RTV, citează Fanatik.

Citește și: Mii de români au încercat să folosească cardul de energie pentru a plăti alte bunuri sau servicii. Ce pedeapsă riscă

Cine poate beneficia de voucherele de 4.000 de lei ca să-și renoveze locuința sau să-și schimbe electrocasnicele vechi

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Marcel Boloş a anunțat care sunt categoriile de români care se pot încadra să primească banii începând din vara lui 2023. Proiectul urmează să fie aprobat de către Guvern printr-o ordonanță de urgență.

Voucherele sunt folosite fie pentru renovarea locuinței, fie pentru schimbarea electrocasnicelor, cum ar fi frigiderele, aragazul, mașina de spălat. Acestea sunt diferite, a câte 4.000 de lei fiecare.

Peste 220.000 de români ar putea beneficia de acest sprijin, urmând să fie dat către familiile care au peste cinci copii, către vârstnici sau români care nu pot munci.

„Avem un pachet de servicii pe care îl oferim pentru trei categorii de beneficiari: familiile sărace cu mulți copii, persoanele vârstnice care locuiesc singure și care au vârsta peste 60 de ani şi plafonul de venit până în 2.000 lei, dar şi persoanele cu dizabilități.

Este vorba de un pachet de servicii sociale care include și componenta aceasta de reparare a locuințelor, în special locuințele sociale care sunt proprietatea unităților administrativ-teritoriale, dar și proprietatea acestor categorii de beneficiari pe care le-am menționat.

Valoarea acestui voucher este de 4.000 lei pentru repararea locuințelor și, în plus, mai pot beneficia și de voucher pentru electrocasnice, pentru ceea ce înseamnă reintegrare socială, tot în valoarea de 4.000 lei.

Avem o țintă de 220.000 de beneficiari pe care o avem stabilită conform programului operațional.

Noi încercăm ca mecanismul instituțional și financiar pentru ca să sprijinim categoriile acestea sărace de românii să îl avem finalizat în cursul trimestrului întâi, respectiv până la sfârșitul lunii martie și să putem începe acordarea efectivă, probabil începând cu trimestrul al 2-lea al acestui an”, a anunţat ministrul Marcel Boloş la Antena 3 CNN.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Campania Coșmar residence revine la Observator. Sezonul al treilea începe în această seară, la ora 19:00... (P) Numărul de locuri de muncă remote scade abrupt pentru prima oară în 3 ani. Aplicările au ajuns la cel mai ridicat ni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x