Antena Căutare

Vremea 5 mai. Prognoza meteo anunță caniculă. Când vine ”potopul”

Vremea din 5 mai este deosebit de calda, cu temperaturi caniculare in București. Prognoza meteo aduce vești bune despre vremea din prima zi a acestui weekend. In anumite regiuni insa, ploile torentiale insotite de descarcări electrice și de grindina iși fac apariția. Cand vine ”potopul”?

Vremea din 5 mai este deosebit de caldă, caniculară chiar, în București. Prognoza meteo aduce vești bune despre vremea din prima zi a acestui weekend. În anumite regiuni însă, ploile însoțite de descărcări electrice și de grindină își fac apariția.

Porrivit ANM, în weekend o undă depresioara slab organizată va aduce averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și de grindină de dimensiuni mici pe arii extinse în jumătatea vestică a țării și cu totul izolat în rest. Pe alocuri cantitățile de apa vor fi mai însemnate, de până la 15-20 de mm. La începutul averselor își vor face apariția și unele intensificări ale vântului care vor luă trecător aspect de vijelie. Cu toată această creștere a instabilității atmosferice, temperaturile vor rămâne încă la valori foarte ridicate pentru această perioadă a anului (mai ales sâmbătă), când maximele termice vor urcă din nou până spre 30-32 de grade Celsius în jumătatea de vest a teritoriului.

Vremea din 5 mai, caniculară în București

Temperaturile în București sunt caniculare, fiind anunțate maxime de 30°C, iar minime de 16°C. Cerul se menține în mare parte senin, iar vântul bate moderat. Nu sunt șanse de ploaie maine în Capitală.

Prognoza meteo din 5 mai la munte

Și la munte temperaturile se mențin ridicate, cu valori între 27°C și 13°C. Șansele de ploaie sunt ridicate, însă, adevăratul ”potop” începe duminică, în a doua zi de weekend când aversele însoţite de descărcări electrice vor fi frecvente, exceptând partea de est-nord-est a teritoriului unde astfel de fenomene vor fi pe areale mai restrânse. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi izolat vor fi căderi de grindină.

Vezi cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii și de Ziua Copilului.

Sylvia, mărturisiri surprinzătoare la „Stăpânii Vedetelor”! „Este foarte posesiv cu mine”... TEST. Tu știi care e destinul din spatele numelui tău?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x