Antena Căutare

ANM a actualizat avertizarea de ploi. Până când ne vom confrunta cu averse și vreme rea

Informarea meteorlogică de vreme rea a fost prelungită până pe 16 iunie. Meteorologii anunță că momente de instabilitate atmosferică se vor semnala și la finalul săptămânii.

Umbrelă în ploaie torențială
Meteorologii anunță instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate | Shutterstock

Potrivit datelor pe care le au până acum meteorlogii, manifestări al instabilității atmosferice se vor manifesta până la finalul acestei săptămâni. Informarea meteorologică de ploi puternice are un interval de valabilitate cuprins între: 14 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 23:00

„Pe parcursul zilei de luni (14 iunie) vor fi averse moderate cantitativ local la munte, în nordul și centrul țării și pe arii restrânse în regiunile sudice unde vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.
Marți și miercuri (15 și 16 iunie), în est și sud-est vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25...50 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala și în celelalte zone, dar pe areale mai mici”, au anunțat meteorologii, potrivit meteoromania.ro.

Totuși, meteorologii au precizat că ploi se vor semnala până la finalul săptămânii și există posibilitatea ca aceștia să actualizeze prognozele, în funcție de evoluția fenomenelor meteorologice.

Citește și: Vremea pentru următoarele patru săptămâni. Meteorologii anunță călduri foarte mari în luna iulie

Cum va fi vremea în următoarea perioadă

Ploile vor fi abundente în regiunile centrale și nord-vestice, iar în restul țării regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, până pe 21 iunie.

Potrivit meteo.ro, valorile în termometre cresc spre sfârșitul lunii iunie, astfel că începând în 22 unie temperaturile revin la normal.

A două jumătate a lunii iunie va aduce o vreme mai stabilă și o încălzire ușoară. Precipitațiile se vor diminua și se vor situa în limitele normale la nivelul întregii țări. În zonele nord-estice acestea pot fi chiar deficitare.

Din punct de vedere termic vom avea parte de primele zile caniculare din această vara (așteptate în ultimele zile ale lunii). În sudul extrem al țării se pot înregistra valori de până la 35-36 de grade Celsius, în timp ce temperaturile cele mai scăzute se vor înregistra în estul Transilvaniei și pe litoral, unde maximele nu vor trece de 30-32 de grade.

Vremea pentru săptămâna 14.06.2021 – 21.06.2021

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în jumătatea estică a țării, dar mai ales în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în extremitatea de vest a teritoriului, potrivit Digi24.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea estică a țării, iar în rest va fi în general deficitar.

Prognoza meteo pentru săptămâna 21.06.2021 – 28.06.2021

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Vremea pentru săptămâna 28.06.2021 – 05.07.2021

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile vestice, iar în rest se vor situa
în jurul celor specifce pentru această săptămână.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru săptămâna 05.07.2021 – 12.07.2021

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade, în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în extremitatea
de vest a teritoriului.

Cantitățile de precipitații, estimate pentru această săptămână, vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui deficit local, în regiunile nordice.

Prognoza Meteo, 13 iunie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Alertă meteo de ploi și vijelii! Ce zone sunt vizate de cod portocaliu și ce regiuni sunt sub cod galben...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x