Antena Căutare

Cum va arăta vremea până la sfârșitul lunii octombrie și inceputul lunii noiembrie 2023. Meteorologii anunță temperaturi scăzute

Temperaturile vor fi mai mici decât cele specifice perioadei până la sfârşitul lunii octombrie, după care, până la jumătatea lui noiembrie, se vor situa în jurul valorilor normale, rezultă din prognoza pe patru săptămâni făcută publică vineri de ANM.

Cum va arăta vremea până la sfârșitul lunii octombrie și inceputul lunii noiembrie 2023. Meteorologii anunță temperaturi scăzute
Cum va arăta vremea până la sfârșitul lunii octombrie și inceputul lunii noiembrie 2023. Meteorologii anunță temperaturi scăzute | Shutterstock

În următoarele săptămâni, românii trebuie să se pregătească pentru o perioadă mai rece și variabilă din punct de vedere meteorologic. Iată ce putem aștepta în fiecare săptămână:

Vremea în săptămâna 16.10.2023 – 23.10.2023

Când vine vorba de temperaturi, săptămâna aceasta se anunță mai rece decât în mod obișnuit pe întreg teritoriul României. Cu toate acestea, regiunile din nord vor resimți cel mai acut acest val de frig. Este momentul să scoatem hainele mai groase din dulap și să ne pregătim pentru o scădere notabilă a temperaturilor.

Citește și: Ce aduce echinocțiul de toamnă pentru fiecare zodie în parte. Se întâmplă schimbări predestinate. Ce nativi au noroc cu carul

În ceea ce privește precipitațiile, cu excepția nord-vestului extrem, unde se va înregistra un deficit local de precipitații, celelalte zone ale țării vor înregistra cantități excedentare de precipitații. Sudul teritoriului se va bucura de o cantitate semnificativă de ploaie, așa că este recomandabil să aveți umbrelele pregătite.

Săptămâna 23.10.2023 – 30.10.2023

Temperaturile vor rămâne scăzute și în săptămâna următoare, iar acest fenomen se va resimți mai ales în regiunile nord-estice. Astfel, vremea rămâne rece, și e bine să ne obișnuim cu hainele mai groase pentru încă o săptămână.

Cât despre precipitații, în acest interval vom observa un regim pluviometric apropiat de normal în întreaga țară, cu posibilitatea unui deficit local în nordul extrem al țării și a unui ușor excedent în sud-vest. Pregătiți-vă pentru o vreme variabilă și ploi răspândite.

Citește și: Prognoza meteo 13 octombrie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Săptămâna 30.10.2023 – 06.11.2023

În săptămâna următoare, temperaturile vor rămâne, în general, apropiate de normale pentru această perioadă. Cu toate acestea, trebuie să fim conștienți că în anumite zone ale țării, ne vom confrunta în continuare cu temperaturi scăzute. Este momentul să ne obișnuim cu această schimbare a vremii.

În ceea ce privește precipitațiile, regiunile nord-vestice vor înregistra cantități ușor excedentare de precipitații, în timp ce restul teritoriului se va bucura de precipitații apropiate de normale pentru această perioadă. Așadar, trebuie să fim pregătiți pentru o perioadă variabilă din punct de vedere al vremii.

Săptămâna 06.11.2023 – 13.11.2023

În ultima săptămână a acestei perioade, temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă pe întreg teritoriul României. Cu toate acestea, va fi încă o perioadă rece, așa că hainele groase rămân la modă.

Cantitățile de precipitații vor fi, de asemenea, apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Astfel, putem să ne așteptăm la o perioadă relativ stabilă din punct de vedere al vremii.

În concluzie, trebuie să ne pregătim pentru o toamnă rece și variabilă în România, cu temperaturi scăzute și precipitații abundente, în special în sud. Este important să fim pregătiți pentru schimbările vremii și să ne adaptăm în funcție de prognozele meteo din fiecare săptămână.

Prognoza meteo 13 octombrie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 14 octombrie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x