Antena Căutare

Iarna 2018-2019. Meteorologii au anunțat ce fenomene meteo extreme vom avea

Iarna 2018-2019. Meteorologii au anunțat ce fenomene meteo vom avea în această iarnă, care vor sta la baza temperaturilor din lunile viitoare.

iarna 2018-2019

Iarna 2018-2019. Meteorologii au anunțat ce fenomene meteo vom avea în această iarnă, care vor sta la baza temperaturilor din lunile viitoare.

Iarna 2018-2019. Meteorologii anunță că în următoarea lună și jumătate, vremea din România se va afla la în zona de confluenţă a doi factori climatologici, respectiv furtunile din Oceanul Atlantic şi Marea Mediterană, ce aduc valori termice mai ridicate şi umezeală, şi o masă de aer foarte rece dinspre zona arctică, a declarat, luni, directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, la un forum de specialitate.

Iarna 2018-2019. Potrivit specialistului în meteorologie, ”lipsa de gheaţă în zona polară ar putea încercui vortexul polar, acea zonă cu vânturi foarte puternice. Încercuirea acestui grup de vânturi puternice care determină masa de aer foarte rece să rămână în zona arctică favorizează această pătrundere a maselor de aer foarte reci înspre Europa, bineînţeles şi către continentul nord-american.

Acesta ar putea fi un semnal pentru posibile episoade cu temperaturi foarte scăzute în zona euro-asiatică. De asemenea, un alt parametru după care ne uităm în această perioadă este extinderea suprafeţei acoperită cu strat de zăpadă din zona euro-asiatică. Se observă că, în ultimele luni, această extindere a fost minimă comparativ cu anii precedenţi. Nu este un semnal favorabil pentru ceea ce ar putea să se întâmple, pentru că acest parametru, împreună cu ceea ce am arătat mai devreme, generează o masă de aer foarte rece în partea de est şi sud-est a Europei, deci inclusiv şi asupra ţării noastre", a spus Florinela Georgescu, citată de evz.ro.

Articolul continuă după reclamă

Iarna 2018-2019. Directorul ANM a mai precizat faptul că un alt factor foarte important îl reprezintă temperatura apei Oceanului Atlantic şi a Mării Mediterane, temperatură care este mai mare decât în mod normal în această perioadă, ceea ce înseamnă că sunt favorizate formările de furtuni.

"Ţara noastră se va situa, cel puţin în următoarea lună - o lună şi jumătate la zona de confluenţă între doi factori care vor încerca să domine această regiune a Europei, respectiv furtunile dinspre Oceanul Atlantic şi Mediterană, care aduc temperaturi mai ridicate şi mai multă umezeală, şi zona de aer foarte rece asociată cu presiuni atmosferice ridicate, care va aduce la noi perioade mai secetoase şi temperaturi mai scăzute", a susţinut oficialul ANM, potrivit sursei citate.

Iarna 2018-2019. În luna noiembrie, temperaturile mai scad cu 3-4 grade Celsius, dar ele se mențin în registru pozitiv. Vor fi precipitații mai abundente în zona de munte. Tot luna aceasta se vor înregsitra și primele temperaturi negative foarte scăzute, de sub minus 10 grade Celsius.

Iarna 2018-2019. Meteorologii ANM au actualizat prognoza meteo până la jumătatea lunii decembrie. Vezi aici cum se anunță vremea în România, în prima decadă a iernii.

Vremea se strică în următoarele zile. Află cum va fi vremea în România și cât scad temperaturile... Vremea 7 noiembrie. Progoza meteo anunță temperaturi scăzute. Cât de frig va fi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Adi Nartea și Cosmin Vîjeu au câștigat suma de 25000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Adi Nartea și Cosmin Vîjeu au câștigat suma de 25000 de lei Vineri, 01.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x