Vremea 1 Mai 2019 Constanța. Cum va fi vremea de Ziua Muncii 2019 la mare. Prognoza meteo anunță temperaturi ridicate pe litoral. Vremea 1 Mai stațiunea Mamaia
Românii se pregătesc de o minivacanță de 1 Mai, Ziua Internațională a Muncii. Dintre aceștia, bugetarii vor avea chiar șase libere de la stat, și asta pentru că Guvernul a decis să se facă punte între zilele libere de Paște și 1 Mai, ziua de 30 aprilie fiind declarată liberă.
În România a devenit o tradiție ca Ziua de 1 Mai să fie petrecută pe litoral. Meteorologii au anunțat cum va fi prognoza meteo la mare.
Citește și: Vremea de 1 Mai. Prognoza meteo în minivacanța de 1 Mai 2019 în România
Vremea de Paște 2019 și de Florii. Ce anunță prognoza meteo aprilie 2019
Vremea 1 Mai 2019 Constanța
Prognoza meteo anunță vreme însorită la mare. Temperaturile se vor încadra între 15 și 10 grade C. Pe timpul nopții, cerul va prezenta înnorări. De altfel, la nivelul întregii țări, valorile termice vor fi apropiate de cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în cea mai mare parte a teritoriului.
Prognza meteo 1 Mai 2019 Mamaia
Stațiunea Mamaia este în topul preferințelor românilor. Pentru cei care vor să petreacă Ziua Muncii în stațiunea Mamaia veștile meteorologilor sunt bune. Nu sunt anunțate ploi, iar temperaturile se vor încadra între 17 șo 10 grade C. Vântul va sufla slab, cu 8 Km/h.
1 Mai, Ziua Internațională a Muncii
În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea mișcărilor muncitorești în majoritatea țărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce autoritățile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă.
Revoluţia industrială, la nivel global, a însemnat introducerea unor maşini şi utilaje noi care funcţionau încontinuu. Se muncea în condiţii grele timp de 10-16 ore pe zi, motov pentru care, spre sfârşitul secolului al XIX-lea, clasa muncitoare a început să ducă o luptă constantă pentru a obţine ziua de lucru de opt ore.
În 1884, în încercarea de a le face muncitorilor viaţa mai uşoară, în cadrul convenţiei naţionale de la Chicago, Federaţia Organizaţiilor Meşteşugăreşti şi a Uniunilor Sindicale (care a devenit mai târziu Federaţia Americană a Muncii) a iniţiat introducerea unei rezoluţii care stipula ca opt ore să constituie ziua legală de muncă de la şi după 1 mai 1886. În anul următor, Federaţia şi-a reiterat proclamaţia declarând că va fi susţinută de greve şi demonstraţii.
În România, Ziua Internațională a Muncii era sărbătorită în perioada comunistă prin ample manifestații la care participau toți oamenii, fiind un prilej de a se ''raporta marile realizări'', dar și prin organizarea de petreceri câmpeneşti. În zilele noastre, de 1 Mai, românii încing grătarele, petrec la iarbă verde sau pe litoral.
Printre ţările care sărbătoresc Ziua Muncii pe 1 mai se numără şi Germania, Belgia, Croaţia, Turcia, Grecia, Italia, Spania, Israel, Canada, India, Suedia, Filipine, Mexic, Peru, Hong Kong.
sursa foto: rador.ro
Vremea de 1 Mai. Prognoza meteo în minivacanța de 1 Mai 2019 în România... Vremea 15 - 18 aprilie 2019. Prognoza meteo anunță când scăpăm de ploi...