Căutare Live

Vremea o ia razna şi doboară record după record! Temperaturile vor scădea cu 15 grade, peste noapte. Ce ne așteaptă în următoarele zile

Meteorologii vorbesc despre cel mai călduros început de februarie din ultimul secol. Şi fiţi pregătiţi pentru o schimbare bruscă! De miercuri, vine iarna. Chiar dacă va dura doar o zi, vom resimţi efectele vremii la extreme.

Vremea o ia razna şi doboară record după record

În Bucureşti, razele puternice de soare au ţinut loc de invitaţie la o plimbare în aer liber. Pe 3 februarie 2020 au fost înregistrate 20 de grade Celsius, la Zimnicea. Cu 15 mai mult decât ar fi normal în această lună de iarnă.

Deşi este iarnă, vremea de afară ne duce cu gândul la primăvară. Cei din Capitală se pot bucura de temperaturi potrivite pentru luna aprilie, adică aproate 16 grade celsius.

Este cel mai cald început de februarie din ultimii 100 ani, atrag atenţia meteorologii.

De miercuri însă, vremea schimba foaia. Nu vor fi mai mult de sase grade, iar în zona montană vântul va bate chiar și cu 100 de km pe oră.

Va fi primul episod veritabil de iarnă. Cea mai afectată zonă va fi Moldova, unde va fi viscol. Schimbarea bruscă este adusă de un val de aer polar, din nordul Europei, care va traversa ţara noastră. De la 20 de grade, nu vom mai avea mai mult de 5 grade. Sunt valori mai mici decât normalul perioadei, iar vântul foarte puternic va accentua senzaţia de frig.

Ninsorile sunt însă cea mai bună veste pentru agricultori. Speră ca precipitaţiile să mai compenseze din deficitul imens de apă din sol.

Iarnă, doar o zi

Episodul de iarnă durează doar o zi, însă frigul nu ne va părăsi până la sfârşitul săptămânii. Nopţile vor fi şi ele geroase. Chiar minus 15 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei. De săptămâna viitoare, vremea se va încălzi iar.

Şocul termic este periculos pentru sănătate, atrag atenţia medicii. Când trecem brusc de la căldură, la îngheţ, microbii se răspândesc mai uşor.

Atenţie, schimbarea vremii aduce şi risc de inundaţii. Este cod portocaliu în trei judeţe din vestul ţării: Iarna își intră în drepturi. Cod galben și cod portocaliu de vânt puternic, în mai multe județe din țară

Iarna își intră în drepturi. Cod galben și cod portocaliu de vânt puternic, în mai multe județe din țară ... Ploaie torențială pe Autostrada Soarelui. Șoferii, avertizați să circule cu atenție: ”Pericolul este foarte mare!”...
Ultimele știri