Antena Căutare

Ce este Sindromul Cluster, de care a suferit Sorin Gonțea de la Power Couple România. Durerea e insuportabilă și apare de nicăieri

Ce este și cum se manifestă Sindromul Cluster de care a suferit Sorin Gonțea de la Power Couple România. Soțul Daianei Anghel a dezvăluit că a trecut prin dureri insuportabile.

colaj foto sorin gontea power couple romania Galerie
Ce este Sindromul Cluster, de care a suferit Sorin Gonțea de la Power Couple România. Durerea e insuportabilă și apare de nicăieri | Antena 1 & Shutterstock

În a doua ediție de Power Couple România, din 6 februarie 2024, bărbații au fost supuși unei probe „dureroase” la propriu. Ei au fost nevoiți să suporte dureri de intensitatea contracțiilor pentru a câștiga banii investiti de partenere. În timp ce unii au cedat de la primele niveluri, alți concurenți i-au surprins pe toți cu calmul de care au dat dovadă.

Printre aceștia din urmă s-a numărat și Sorin Gonțea care a uimit cu atitudinea sa în fața durerii. Cu toate acestea, el a explicat că un episod trist l-a făcut să reziste atât de bine. Soțul Daianei Anghel a mărturisit că a suferit de Sindromul Cluster care se manifestă prin dureri de cap insportabile și pentru care nici nu există tratament.

Citește și: Cine este și cu ce se ocupă soțul Daianei Anghel. Sorin Gonțea îi va fi alături la Power Couple

Ce este Sindromul Cluster, de care a suferit Sorin Gonțea. Concurentul de la Power Couple România a dezvăluit că timp de trei luni durerile nu au cedat

„Sorin a trecut prin Sindromul Cluster. Este ceva ce așa cum apare, și dispare. Este vorba despre o durere foarte foarte accenutată de cap și care este echivsalata ca și intensitate și nivel de durere, cu amputarea pe viu”, a dezvăluit Daiana la Power Couple România, ediția 2 din 6 februarie 2024.

„Nu există tratament, nu există calmante și trebuie să înveți să fii prieten cu durerea, nu au încontro. Se manifestă la bărbații între 30 și 40 de ani. Apare de niciunde și este o inflamare a nervului trigemen, de fapt. Problema e că durerea în lunile astea trei, când apare, în cursul anului, în luna de mijloc este la apogeu. Ai 14, 15, 16 crize de genul ăsta pe zi, de dureri de cap. Nu poți să dormi deloc, pentru că în momentul în care încerci să adormi vine următoarea criză. Vin așa în lanț. E durere în ciorchine - așa de numește Sindromul Cluster și e ceva rău”, a explicat Sorin Bontea care a fost numit erou al probei de la Power Couple România.

Cum se manifestă Sindromul Cluster, de care a suferit Sorin Gonțea de la Power Couple România

Așa cum a spus și Sorin, Sindromul Cluster este considerat, și de medici, unul dintre cele mai dureroase tipuri de cefalee. Cunoscută și drept cefalee în ciorchine, aceasta apare în valuri (clustere), aceasta pare a fi din cauza unei inflamații a nervului trigemen.

Deși se manifestă după un tipar predefinit avand loc zilnic în același interval orar și uneori chiar poate trezit pacientul din somn. Atacurile frecvente, cunoscute sub numele de perioade de cluster, pot dura de la săptămâni la luni, de obicei urmate de perioade de remisie când durerile de cap se opresc. În timpul remisiunii, nu apar dureri de cap timp de luni și uneori chiar ani.

Citește și: Power Couple România – La bine și la greu. Daiana Anghel și Chef Sorin Gonțea, despre secretele unei relații de aproape zece ani

Durerea în ciorchine specifică Sindromului Cluster apare în spatele ochiului, se manifestă doar într-o parte a capului, prin înroșirea ochiului, umflarea sau nas curbat pe partea afectată de aceaași parte a durerilor de cap de tip cluster sau paloare tegumentară.

Spre deosebire de migrene si dureri de cap, cefaleea de tip cluster nu este in general asociata cu declanșatoare, cum ar fi alimente, modificări hormonale sau stres. Cu toate acestea, este mai des întâlnită în cazul bărbaților.

Power Couple România – La bine și la greu, 6 februarie 2024. Clasamentul cuplurilor. Care este perechea propusă spre eli... CRBL și Elena, primul cuplu propus spre eliminare la Power Couple România. Provocarea uriașă de diseară: proba podului s...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x