Au trecut opt ani de când Michael Jackson și-a mutat scena în Rai! De undeva de Sus, Regele încă mai cântă despre „Heal the World”

 
+6 click pentru
galerie

Au trecut opt ani de la trecerea în neființă a Regelui muzicii pop, Michael Jackson. Totuși, imaginea sa este la fel de vie în amintirea fanilor și piesele sale continuă să aducă fericire și chiar adevărate lecții de viață. Din 25 martie 2009, Michael și-a mutat concertele în Rai.

S-a născut în 1958 și urcat pe scenă la vârsta de doar șase ani, alături de frații săi, în cadrul formației The Jackson Five. 

S-a despărțit de ei în 1971, pe când avea 13 ani. De atunci, Michael doar a urcat spre culmile gloriei.

Piesă după piesă, turneu după turneu, Michael a fost o adevărată tornadă de energie și creativitate. De la mișcări de dans pe care planeta nu le mai văzuse și până la spectacole grandioase, omenirea asista la ceea ce se poate numi „artist complet”. Fiindcă Michael le avea pe toate.

A pus magie în spectacolele sale și pentru asta a mers până într-acolo încât să inventeze celebrii pantofi pentru dansul „Moonwalk”, încălțările ce îi permiteau să se încline cu corpul la 45 de grade. Invenția a fost patentată în 1993.

A fost bun ca nimeni altul, reușind să inspire generații de artiști, printre care Usher, Justin Timberlake, Bruno Mars și mulți alții.

Era 1993 când omenirea avea să „înghețe” televizoarele pe același program și să asculte cu sufletul la gură ceea ce avea să devină cel mai urmărit interviu din istorie. Oprah Winfrey l-a convins să își deschisă inima.

Până atunci, „regele” nu mai dăduse un interviu de mai bine de 14 ani, căci se ferea să vorbească despre el. Pe cât de spectaculos pe scenă, pe atât de necunoscut și de discret când venea vorba de viața personală.

Atunci, mai bine de 110 MILIOANE de oameni au privit interviul cu sufletul la gură și au aflat detalii neștiute până atunci de publicul larg. De la copilăria grea pe care a avut-o și până la dorințele ascunse ale artistului, Michael i-a electrizat pe toți.

Și dincolo de excentritățile din viața sa personală și ceea ce a cântat sau a dansat, Michael Jackson a vindecat lumea, măcar puțin, de răutate. A făcut zeci de acte de caritate, donând mai bine de 300 de milioane de dolari.

A făcut-o un loc mai bun, în care oamenii au aflat că din iubire se nasc marile acte de curaj și de dăruire. „Heal the World” a devenit imnul internațional al bunătății:

„Heal the World/Make it a better place/For you and for me/And for the entire human race” (Vindecă lumea/Fă-o un loc mai bun/Pentru tine și pentru mine/Și pentru întreaga rasă umană)

Michael Jackson a murit la 25 iunie 2009, într-un spital din Los Angeles, în urma unui stop cardiac suferit la locuința sa. Cel mai probabil, acesta a survenit în urma unei supradoze de calmante. 

Moartea lui a atras atenția întregii lumi, ceremonia de comemorare fiind urmărită de aproximativ un miliard de oameni.

Michael Jackson în cifre:

  • 13 recorduri Guinness
  • 14 premii Grammy
  • 26 premii American Music Awards
  • 12 premii World Music Awards
  • 17 single-uri numărul unu
  • Peste 800 de milioane de discuri vândute
  • 300 de milioane de dolari donați către 39 de acțiuni de caritate

Pentru tot ceea ce a însemnat Michael Jackson și pentru tot ceea ce a dăruit, o plecăciune și un mic omagiu: „You are not alone, Michael”! facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI