Live acum
Prime Time 20:30Film: Eroi de Sacrificiu

S-a aflat SECRETUL discursului în română al lui Tusk! Cine i-a scris vorbele meșteșugite președintelui Consiliului Europei!

Donald Tusk, omul zilei în România, a impresionat o întreagă națiune cu discursul său susținut joi seara, la Ateneu. În spatele vorbelor sale meșteșugite și rostite într-o română aproape perfectă există și un secret. 

Donald Tusk, omul zilei în România, a impresionat o întreagă națiune cu discursul său susținut joi seara, la Ateneu. În spatele vorbelor sale meșteșugite și rostite într-o română aproape perfectă există și un secret.

Nu mai este niciun secret că politicienii se înconjoară de consilieri pricepuți și conectați, care muncesc asemenea unor furnicuțe pentru ca aparițiile superiorilor să fie de impact, iar discursurile să-și atingă ținta.

În cazul de față, creierul din spatele discursului apoteotic ținut de Tusk se numește Hugo Brady. Fără prea multe „floricele”, Hugo este ceea ce noi numim „un meseriaș” într-ale discursurilor. Tânărul irlandez a stat în spatele multor momente memorabile, care l-a avut în prim plan pe polonezul care a devenit președinte al Consiliului European la 1 decembrie 2014.

Măiestria lui Brady a fost remarcată prima oară de presa occidentală, după ce Tusk, a folosit un proverb irlandez, rostit într-o gaelică fără cusur, într-u discurs în care vorbea despre Brexit. „Ní neart go cur le chéile”, a spus atunci Tusk, ceea ce în traducere înseamnă: „Nu există putere fără unitate!”. Replica a creat o adevărată isterie în rândul irlandezilor, care au încercat să rezolve misterul și să afle cum a ajuns Tusk să folosească acest proverb într-un asemenea context. Atunci l-au găsit pe Hugo Brady, dezvăluind opiniei publice câteva detalii despre pregătirea profesională a acestuia.

Iată ce scria IrishNews despre consilierul președintelui Consiliului European: „Domnul Brady este un fost absolvent al facultății de Jurnalism din cadrul Universității din Dublin. Are un masterat în economie și diplomă în drept european, pe care a dobândit-o tot în capitala Irlandei.

Acum, Brady lucrează pe Donald Tusk, președintele Consiliului European, unde conduce departamentul de cercetare”.

Ulterior, irlandezul a devenit omul de încredere al lui Tusk, fiind șeful unui departament care se ocupă de discursurile președintelui.

ROMÂNIA N-A FOST SINGURA ȚARĂ „RĂSFĂȚATĂ” DE TUSK

De când Tusk a preluat postul, Consiliul European a fost condus, rând pe rând de opt țări: Letonia și Luxemburg (2015), Olanda și Slovacia (2016), Malta și Estonia (2017), Bulgaria și Austria (2018).

De fiecare dată, Tusk a participat la ceremoniile similare. De două ori însă a preferat să citească discursul în limbile acelor țări, așa cum a procedat și în România.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro