Antena Căutare

Când este cazul să-ți duci copilul la psiholog. Indiciul pe care NU ai voie să îl treci cu vederea!

Ioana Chicet – Macoveiciuc, autoarea blogului „Prințesa urbană”, a povestit la „Prietenii de la 11” despre experiența pozitivă pe care a avut-o cu unul dintre copiii ei la un psiholog, după ce fetița ei acuza dureri de cap inexplicabile. 

Ioana Chicet – Macoveiciuc, autoarea blogului „Prințesa urbană”, a povestit la „Prietenii de la 11” despre experiența pozitivă pe care a avut-o cu unul dintre copiii ei la un psiholog, după ce fetița ei acuza dureri de cap inexplicabile. Otilia Mantelers, specialist în parenting, a vorbit, de asemenea, pe această temă.

„Eu am mers cu fetița la psiholog. Avea dureri de cap cărora nu le-am găsit cauza, după ce am fost la toți medicii – ORL, oftalmolog, pediatru. Și am zis OK – poate este o cauză emoțională. Pentu copii emoțiile sunt atât de importante încât ajung să se manifeste fizic de multe ori”, a spus ea.

„Am mers cu ea la un psiholog pentru copii - care la copii mici, sub 7-8 ani, lucrează împreună cu părintele. (...) De a doua zi nu a mai durut-o capul. A fost magie. De fapt, durerile ei de cap erau o manifestare a supărării cauzate de ceva ce spusesem eu cu multe luni în urmă”, a continuat ea.

Ioana Chicet – Macoveiciuc a mai spus că este important și alegerea unui specialist potrivit.

„Contează mult să găsești un om cu care ai o chimie bună, să te poți deschide, să spui lucruri care sunt din adâncul sufletului tău. Poate ești obișnuit să crezi că e o rușine să te dezvălui, să fii vulnerabil, dar altfel nu te poți vindeca”, a spus ea.

Otilia Mantelers, specialist în parenting, a vorbit despre „furtunile emoționale” manifestate la copii.

„Furtunile lor emoționale – adică țipetele, plânsetele, crizele de furie apar fie în momentele în care noi le impunem o limită, fie pentru că la un moment dat ei sunt la un moment dat plini emoțional. Ei au nevoie în momentele acelea să îi ascultăm și să nu îi judecăm”, a explicat ea.

Mantelers este de o altă părere cu privire la mersul la psiholog alături de copii.

„A merge cu copilul la psiholog ca el să aibă grijă de comportamentul sau emoțiile lui nu este foarte în regulă. Eu cred că un copil poate merge la psihoterapeut cel devreme la 7 sau 8 ani”, a spus ea.

Puțini își mai amintesc asta! Fuego, nostalgic la împlinirea a 25 de ani de activitate: ”M-am lansat cu două dansatoare ... Și-a luat bicicletă, dar lumea e rea! Florin Ristei, certat în trafic de un șofer: "Bă, dacă nu poți să mergi pe bi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x