Antena Căutare

Creatoarea de modă Zina Dumitrescu a murit: ”Zicea că e totul ok, dar știam că nu-i așa”

Creatoarea de modă Zina Dumitrescu a murit la vârsta de 82 de ani, după ce mai bine de 8 ani de zile a stat într-un azil de bătrâni din Ghermănești. Ultimele zile ale Zinei Dumitrescu au fost unele pline de amărăciune.

Zina Dumitrescu a murit

Creatoarea de modă Zina Dumitrescu a murit la vârsta de 82 de ani, după ce mai bine de 8 ani de zile a stat într-un azil de bătrâni din Ghermănești. Ultimele zile ale Zinei Dumitrescu au fost unele pline de amărăciune.

Ion Cassian, directorul azilului în care creatoarea de modă Zina Dumitrescu a murit , a declarat că s-a încercat mai mult timp resuscitarea, însă fără rezultate. Trecerea în neființă a survenit în propria rezervă de la azilul privat unde a locuit în ultimii ani, cel mai probabil în timpul somnului.

După 8 ani de zile de locuit în azil, fosta creatoare de modă, ajunsă la 82 de ani, nu mai avea nimic din strălucirea de altădată și, pe zi ce trecea, era tot mai dărâmată moral. Directorul azilului în care creatoarea de modă Zina Dumitrescu și-a petrecut ultimii ani a dezvăluit că în ultima vreme era foarte tristă și refuza să mănânce.

„Refuza să mănânce în ultima perioadă. S-a retras în camera ei. A simțit că puterile o lăsau. Era dezamăgirea că mulți oameni dragi nu au mai trecut de mult pe la ea. Am încercat toate variantele ca utlima perioadă din viața ei să fie cât mai frumoasă! Ieri am vorbit ultima oară, azi nu am apucat să merg la dânsa în cameră. Mereu zicea că totul e ok. Știam însă că lucruile nu stau nici pe departe așa”, a declarat Ion Cassian, patronului azilului în care Zina Dumitrescu a murit.

De câteva săptămâni, medicii îi făceau periodic perfuzii Zinei Dumitrescu și îi prescriau vitamine. Iar Ion Cassian spunea în urmă cu ceva timp că, gândindu-se la ce-i mai rău, luase deja legătura cu cei de la cimitir să pregătească locul de veci.

Zina Dumitrescu a încercat să se sinucidă de două ori

La doar câteva zile după moartea celui de-al treilea soț, creatoarea de modă Zina Dumitrescu, extrem de afectată de pierderea acestuia a încercat să se sinucidă, mai ales că într-un interval de doar trei zile i-au murit și primul și al treilea soț.

La momentul respectiv a luat un pumn de pastile, însă a fost salvată de Larisa, soția lui Alin Oprea, fostul membru Talisman, care a chemat salvarea.

Creatoarea de modă a mai încercat să se sinucidă în iunie 2006, când a luat mai multe pastile de Diazepam și a fost internată timp de patru zile, fiind salvată atunci de unicul ei fiu, Cătălin.

Creatoarea de modă Zina Dumitrescu a murit: ”Zicea că e totul ok, dar știam că nu-i așa”

Zina Dumitrescu

Zina Dumitrescu, căsătorită de trei ori: ”Am trecut dintr-o căsnicie în alta”

Zina Dumitrecu, una dintre cele mai apreciate creatoare de modă din România, pe numele ei real Zenobia Bogoș, s-a născut în anul 1936, în Județul Ismail, din Republica Moldova.

Creatoarea de modă a avut trei soți. Prima oară s-a căsătorit cu regizorul Marin Negreanu, tatăl unicului ei fiu, Cătălin. Primul ei soț este actor și regizor la Teatru Național. Nu a rămas în relații prea bune cu el. Apoi, s-a măritat cu Nicolae Rădulescu Botică, secretarul Sectorului 1. A rămas prietenă bună cu el, chiar și după despărțire. A mai fost căsătorită cu conferențiarul Costin Dumitrescu, care a decedat în anul 2009.

„Dacă e să regert ceva în viață, regret că am stat toată viața ca bou-n jug, măritată tot timpul. Am trecut fără să vreau, fără să divorțez , la următorul soț, dintr-o căsnicie în alta. Nu am apucat să stau și eu singură, să respir cum stau femeile în ziua de astăzi. Cu Costin Dumitrescu, cu profesorul, am fost căsătorită 26 de ani, din ’83”, a spunea Zina Dumitrescu.

Citește și: Zina Dumitrescu face dezvăluiri incredibile! A cunoscut-o pe Coco Chanel, a refuzat-o pe Elena Ceaușescu și a avut o viață demnă de un film!

Ultima apariție a Zinei Dumitrescu la TV! Ce spunea celebra creatoare de modă: ”Nu regret nimic din ce am făcut!”

Zina a abandonat Facultatea de Drept ca să se facă actriță. Până la urmă, a devenit creatoare de modă

Zina Dumitrescu a fost studentă la Facultatea de Drept, iar în anul III a înscris la Academia de Teatru şi Film. S-a lansat în lumea modei când Centrul de Creaţie al Fabricii de Confecţii Bucureşti a angajat-o ca manechin, chiar în primul an de facultate. Însă puțini știu că Zina a jucat şi în filme, precum ”Bădăranii” şi ”Tată de duminică”.

Apoi, ea a lucrat ca designer la Centrul de Creaţie al Fabricii de Confecţii Bucureşti, până în 1972, când s-a angajat la Casa de modă Venus, ca manechin, devenind mai târziu director artistic.

Creatoarea de modă Zina Dumitrescu a murit: ”Zicea că e totul ok, dar știam că nu-i așa”

Catalin Botezatu si Zina Dumitrescu

”Mama Zina” a creat zeci de colecţii, participând la numeroase festivaluri de modă atât în ţară, cât şi în străinătate. La 30 de ani, Zina a devenit directorul executiv al Casei de Modă Venus, iar de-a lungul anilor i-au trecut prin mână mai multe generații de manechini. Zina Dumitrescu a lansat manechine care au devenit celebre precum Janine, Romanița Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Melek Amet. Tot Zina Dumitrescu i-a lansat și pe Cătălin Botezatu și Liviu Ionescu.

Citește și: Romanița Iovan, reacție sfâșietoare după moartea Zinei Dumitrescu: ”Rămâi blocat la astfel de știri!”

A murit Zina Dumitrescu! Celebra creatoare de modă s-a stins la azil!... Ultima apariție a Zinei Dumitrescu la TV! Ce spunea celebra creatoare de modă: ”Nu regret nimic din ce am făcut!”...
Bogdan Alecsandru a vorbit despre relația pe care o are cu cei doi copii ai săi la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida: „Nu pot să fiu tatăl perfect”
Bogdan Alecsandru este unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori ai echipei Observator....
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023. Taurii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023 anunță că nativii din zodia Taur au parte de vești bune....
Parteneri
Gustări sănătoase de luat în călătorii. Sunt pline de vitamine și minerale
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x