Antena Căutare

Dan Negru, revoltat de dispariția unei statui cunoscute din Timișoara: ”Noi furăm statui. Nu le dărâmăm”

Dan Negru este recunoscut pentru postările virulente pe care le face pe Facebook, iar acum prezentatorul TV s-a arătat revoltat de dispariția unei statui cunoscute la Timișoara. 

Dan Negru, revoltat de dispariția unei statui cunoscute din Timișoara: ”Noi furăm statui. Nu le dărâmăm”

Prezentatorul TV s-a arătat indignat după ce bustul fostului filantrop din Banat, Emanuil Ungureanu, care şi-a donat averea pentru emanciparea românilor, a fost furat. Incidentul s-a petrecut acum câțiva ani, însă imaginea postată de Dan Negru cu soclul vandalizat a adunat sute de reacţii.

„Uite un alt virus. Fără vaccin: Noi furăm statui. Nu le dărâmăm! Emanuil Ungureanu a reprezentat Banatul la Unirea de la 1918, a luptat pentru România Mare și și-a lăsat prin testament averea de peste 150 kg de aur statului român! In 1931, după ce a murit, in Timisoara s-a ridicat un monument din bronz in amintirea lui.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

Incredibil! Dan Negru, atacat cu pietre în Centrul Vechi al Bucureștiului! "Ne-am trezit ciuruiți de pietre" | Video

Monumentul a rezistat până prin 2015 când ai noștri au furat bustul și-au vandut bronzul din care era făcut. Azi a rămas soclul gol.

In România in care Emanuil Ungureanu a crezut și căreia i-a lăsat prin testament toată averea”, a scris Dan Negru pe Facebook.

Dan Negru, mesaj tulburător despre copiii de la "Next Star", care au făcut parte din echipa Cirque du Soleil: "Nu știam că-i mint. Un circ prost a închis un circ bun"

Cine a fost Emanuil Ungureanu

Emanuil Ungurianu (n. 21 decembrie 1845, Satchinez – d. 25 martie 1929, Timișoara)[1][2] a fost un avocat și filantrop român din Banat.

Fiu al lui Jivan și al Roxei Ungurianu, Emanuil a urmat școala primară în satul natal, iar în perioada 1860–1868 gimnaziul și liceul la Timișoara. Între 1869–1872 studiază dreptul la Facultatea de Drept din Budapesta (maghiară Állam- és Jogtudományi Kar – actual ELTE-ÁJK). După absolvire și o perioadă de practică își susține examenul de avocat la Tabla Regească din Budapesta.

Emanuil Ungurianu considera că la emanciparea românilor bănățeni cultura juca un rol foarte important, iar aceasta nu se putea face fără bani. Ca urmare a sponsorizat biserica și școala. Înainte de 1918 a militat pentru păstrarea autonomiei școlilor confesionale românești și a Bisericii Ortodoxe Române iar ulterior a activat pentru consolidarea acestora. Între 1885–1897 a condus asociația politico-culturală Alumneul Românesc, al cărei scop principal era finanțarea studiilor unor tineri români talentați dar lipsiți de mijloace. În același scop a luat parte la înființarea fundațiilor Trandafil și Antoniu Mocioni și a întemeiat fundațiile Mitra Ungurianu 1892 și Emanuil Ungurianu. A activat pentru înființarea la Timișoara a unei academii comerciale și a unei universități.[1] A înființat peste 100 de filiale ale Casei de Educație Națională.[2] Între 1898–1906 a fost director al Despărțământului Timișoara al ASTRA.


Celebra actriţă indiană Aishwarya Rai Bachchan, diagnosticată cu Covid-19, a fost spitalizată... Cum arată fiica lui Gigi Becali, la o lună după ce a născut. Gafa uriașă pe care a făcut-o tânăra pentru a-și satisface ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x