Antena Căutare

Regele Charles poartă mereu același inel pe degetul mic. Care e motivul mai puțin cunoscut din spatele alegerii sale

Regele Charles apare întotdeauna, în public, purtând un inel pe degetul mic. Se pare că acest inel nu ar ține de modă, ci ar avea o semnificație mult mai profundă. Iată despre ce este vorba!

Colaj cu regele Charles. Galerie
Regele Charles apare întotdeauna, în public, purtând un inel pe degetul mic. | GettyImages

Familia Regală a Marii Britanii este cunoscută pentru aparițiile cu stil. Femeile din arborele Familiei Regale tind să fie mereu în centrul atenției din punct de vedere al stilului, fapt demonstrat de regretata regină Elisabeta și de ținutele sale viu colorate, asortate de bijuteriile cu o profundă semnificație familială.

De asemenea, le mai avem ca exemplu pe Kate Middleton, cu bocancii vintage sau pe Meghan Markle cu micile accesorii pline de semnificații. Așadar, fiecare membru al Casei Regale are propria semnătură atunci când vine vorba de alegerile vestimentare sau de accesorii.

Excepție nu face nici regele Charles, care nu se desparte niciodată de bijuteria lui. Inelul cu sigiliu al Regelui pare să fie mereu la locul lui atunci când privim mai atent aparițiile acestuia.

Citește și: A susținut mereu că marea iubire a vieții sale a fost Camilla. De ce nu s-a însurat, totuși, Regele Charles din prima cu ea

De ce poartă Regele Charles un inel pe degetul mic

Nu este vorba de o verighetă, ci despre un inel mult mai special. Inelul care veghează pe degetul mic de la mâna stângă a suveranului și de care nu se desparte niciodată este un inel de tip sigiliu, potrivit Unica. Această bijuterie mai poartă denumirea de „inelul gentlemanului”.

Se pare că membrii clasei de mijloc purtau acest tip de inel pentru a semnala că fac parte dintr-o clasă superioară, deoarece nu aveau steme, potrivit Bloomberg, citat de aceeași sursă.

Tot Bloomberg mai relatează că inelele de tip sigiliu au fost folosite încă din timpul Vechiului Testament, potrivit Reader`s Digest. Acestea sunt gravate cu o stemă de familie sau o semnătură personală, care poate reflecta statutul social al proprietarului.

Chiar dacă în prezent nu mai este un detaliu atât de căutat, un astfel de inel este destul de important. În trecut, era folosit pentru a lipi scrisorile cu ceara picurată pe plic și apăsată cu forma inelului. Familiile burgheze purtau astflel de bijuterii în general, pe un deget de la mâna nedominantă, potrivit catine.ro.

Iar regele Charles a făcut din inelul cu sigiliu propria sa marcă, purtându-l chiar și în timpul celor două căsătorii ale sale.

Citește și: Băutura la care regele Charles nu renunță niciodată. Cum se menține în formă la 73 de ani: „Are multe beneficii pentru sănătate”

De cât timp poartă Regele Charles inelul de tip sigiliu. Nu s-a despărțit niciodată de acest accesoriu

Inelul regelui Charles este făcut din aur și are o vechime de peste 175 de ani. Bijuteria este moștenire de familie. Aceasta a fost purtată pentru prima dată de către unchiul lui Charles, ducele de Windsor, potrivit uneia dintre sursele menționate mai sus.

Monarhul britanic a fost fotografiat purtând acest inel de la mijlocul anilor 1970. Chiar și Prințesa Diana avea unul pe care l-a purtat tot pe degetul mic. Nu a renunțat la acest obicei nici în cazul celei de-a doua căsătorii pe care o are cu Camilla Parker-Bowles. La rândul său, actuala soție a fost surprinsă purtând un astfel de inel.

Inelele de tip sigiliu nu sunt obligatorii pentru membrii Casei Windsor, însă mulți le poartă pentru a-și arăta statutul. De asemenea, în acest fel, ei consideră că își arată mândria de a face parte din Familia Regală.

Citește și: Ziua specială aleasă de Charles al III-lea pentru încoronare. Ce legătură are cu Prințul Harry

Nosfe - Darius Cretan a murit, anunță Șatra Benz. Ce au transmis colegii de trupă... Reacția artiștilor la vestea tristă că Nosfe din Șatra Benz s-a stins din viață. Ce au transmis aceștia pe rețelele soci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 2: Rum Baba cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 2: Rum Baba cu fructe de pădure Joi, 04.04.2024, 15:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x