Antena Căutare

2010 este Anul Matematicii in Scoala Romaneasca

Cu ocazia celebrarii a 100 de ani de existenta, Societatea de Stiinte Matematice din Romania (SSMR) a declarat in mod oficial 2010 ca fiind Anul Matematicii in Scoala Romaneasca. Cu acest prilej este initiata o campanie nationala de promovare a matematicii romanesti, a valorilor sale si rolul acesteia in dezvoltarea societatii.

Seria de actiuni care vor fi realizate in cadrul acestei campanii va arata ca matematica nu inseamna "recitarea" de teoreme sau scrierea cu mana tremuranda pe table a kilometri de formule ci un prilej de creativitate, imaginatie si descoperire.

Anul Matematicii in Scoala Romaneasca ofera elevilor de toate varstele ocazia de a experimenta matematica in muzica, biologie, gramatica, literatura, fizica, chimie, in cadrul unor activitati online sau bazate pe interactiune directa. SSMR propune o lista bogata de activitati destinate elevilor, activitati desfasurate atat in scoala cat si in familie.

Actiunile destinate elevilor
In cadrul acestor actiuni se va sublinia importanta matematicii in dezvoltarea unei gandiri logice, modelatoare necesara oricui si in orice situatie in care decizii sau actiuni de viata trebuie facute prin filtrul mintii antrenate de exercitiul matematic.

Actiunile pentru parinti
In cadrul actiunilor pentru parinti acestia se vor implica direct in activitatea de formare a copiilor lor; vor avea ocazia sa participe la orele de matematica din scoala, vor putea sa lucreze in comun la proiecte tematice, sa intre in concursuri alaturi de ei. In acest scop vor fi formate echipe mixte elevi - parinti - cadre didactice.

Actiunile destinate cadrelor didactice
Spiritul competitiv al elevilor si cadrelor didactice va fi pus la incercare in cadrul unor concursuri interactive de tipul "Cea mai atractiva ora de matematica". In perioada martie - septembrie vor avea loc o serie de "Tabere pentru perfectionarea cadrelor didactice" si o serie de conferinte locale dedicate invatatorilor, profesorilor, inspectorilor si factorilor de decizie din sectorul public.

Sursa: anulmatematicii.ro
Sursa foto: worth1000.com

Arta video in Grecia anilor 2000 la CIV... Angela Gheorghiu: "Nu sunt de acord sa fim utilizati drept cobai in fantezii regizorale, de dragul noutatii”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x