"Nu constituie nici o surpriza pentru noi faptul ca biletele la acest spectacol, ca de altfel la toate spectacolele maestrului, sunt achizitionate imediat cum se pun in vanzare. Ne mandrim cu un public exclusivist, insa numeros, receptiv la cultura, la adevaratele valori autohtone si de altfel la tot ceea ce mai trebuie apreciat in acest moment", sustine organizatorul Pepino Popescu.
"Femeia este al cincilea anotimp in care natura se odihneste, amintindu-si toate florile primaverii, toate privighetorile verii, toti strugurii toamnei si toate ninsorile iernii", spunea Grigore Vieru. Iar Tudor Gheorghe canta (cu succes) poezia lui Vieru prin toata Romania. Pentru trubadur, poetul Grigore Vieru este un sfant. "Am cantat poezie din Basarabia inca din vremurile cand cuvantul Basarabia era interzis in Romania", marturiseste Tudor Gheorghe.
Olteanul absolut este un bun degustator de poezie si a stiut sa o imbrace in straie de sarbatoare pentru a o prezenta cum se cuvine publicului. "Mereu sunt intrebat care este secretul faptului ca fac spectacole de doua ore si jumatate, singur pe scena, si nici macar nu transpir - spune Tudor. Am facut sport la viata mea! Pai trupul asta trebuie sa exprime ceva cand esti pe scena.
Cand am venit in teatru, m-am apucat sa fac primul spectacol si mi-am dat seama ca n-am respiratie. Gandisem bine spectacolul, dar nu aveam suflu sa duc doua reprize. Atunci m-am apucat de judo. Am fost la un pas sa ajung campion national, dar pe mine nu ma interesa asta, ci sa-mi fac conditie fizica." Conditie fizica are, bun gust are, dragoste de tara are, public are. Dar ce n-are Tudor Gheorghe?! N-are cum sa dispara! El, ca si poezia, este un dar de la Dumnezeu.
Citeste si Jurnalul!
“Ultrasentimente. Mieii Primi. Fantana somnambula” de Adrian Paunescu, miercuri 11 mai, numai cu Jurnalul National... Zilele europene ale operei au fost marcate la "Caru' cu bere"...