Un rol important in acest sens l-a jucat dezvaluirea posibilitatilor nelimitate pe care le ofera noile formate digitale de expresie, Alina redand alchimia propriilor trairi prin tableta Apple iPad si aplicatia Brushes, popularizata de artistul britanic David Hockney.
Alina foloseste desenul pe tableta iPad pentru a imortaliza instant momentele speciale si emotiile pe care le traieste, cu focus pe interactiunea si relatia pe care o avem ca indivizi cu realitatea inconjuratoare. Arta Alinei este o explorare a perceptiei la nivel de persoana a ceea ce este real, obiectiv versus realitatea subiectiva vazuta, traita si inteleasa de fiecare dintre noi. Esenta lucrarilor Alinei consta in faptul ca, desi este un jurnal personal in imagini, lucrarile ofera in acelasi timp privitorului posibilitatea de a se identifica cu ele si a-si crea propria naratiune.
Alina Teodorescu: "Titlul expozitiei "Blind Eyed Choice" interogheaza tema increderii in propria perceptie fata de tot ce ne inconjoara si ni se intampla. Lucrarile mele sunt doar deformarea realitatii din perspectiva mea la acest moment din viata, ca un experiment a ceea se poate exprima in culori si reprezentari grafice, fara restrictii de moralitate sau confidentialitate ca in cazul altor tipuri de arta. Interactiuni, celebritate, jocuri si cinism, la granita dintre real si ireal."
In expozitia gazduita de Galeria Galateca, Alina isi desfasoara intregul arsenal estetic, utilizand spatiul ca element constitutiv al ansamblului. Fie ca este vorba de printuri digitale ale desenelor realizate pe iPad dupa modelul lui David Hockney sau acrilice aplicate cu delicatete pe materiale compozite, lucrarile vibreaza in acelasi ritm. Aceste compozitii, fragmente din experiente personale ale artistei, migreaza de la un format la altul, invitand privitorul sa se lase purtat intr-un univers fascinant, ce indeamna la introspectie.
Vor fi expuse o serie de lucrari in tehnici mixte, de la pictura pe panza pana la animatie, toate avand ca baza compozitii schitate spontan pe iPad, asemenea unor pagini de jurnal si anume: 10 bucati acrilic pe panzã, 18 bucati compozitii digitale printate pe hartie fotograficã in editii de 4, 4 bucati acrilic pe hartie, 1 animatie.
Despre artist:
Alina Teodorescu (n.1982) artist roman, a studiat design si arhitectura la Bucuresti si Milano, in prezent traieste si lucreaza la Londra, unde a absolvit cursurile renumitului institut de arta Sotheby’s, consacrandu-si in ultimii ani energia exclusiv artei, descoperind noi moduri de exprimare in pictura pe panza si in spatiul digital.
Artista pregateste expozitii in Bangkok, Thailanda, Berlin, Germania, Tel Aviv, Israel, Hong Kong, China si Londra - UK.
Presa:
Agenda Culturel - 6 Iulie 2013
"Tanara artista romanca prezinta intr-un mod surprinzator o expozitie cu lucrari ca pagini de jurnalul, un manifest in procesul de eliberare a frustrarilor personale in cautarea libertatii absolute."
The Daily Star - 20 June 2013
"Din simplele schite pe care si le propusese spre realizare la inceput, desenele pe iPad ale Alinei Teodorescu par sa se transforme intr-o noua forma de arta."
NOW. - 27 Iunie 2013
“Felul in care schitele pe iPad ale artistei completeaza si sustin acrilicele serveste ca riposta efectiva in fata celor care le ar putea cataloga drept lipsite de substanta. Acest tip de evolutie surprinzatoare pare potrivita unui artist care refuza categorizarea prin tehnica, invocand afirmatia dadaistului Marcel Duchamp conform caruia aceste distinctii sunt "pur artificiale" deoarece cuvantul arta inseamna etimologic “a face.””
Naharnet - 18 Iunie 2013
"Intr-un proces ce transcende limitele dintre tehnici, lucrarile artistei sunt o invitatie la adresa privitorului spre a-si gasi propriile unelte de captare a spontaneitatii si a momentelor memorabile care imbogatesc viata, dar care sunt de cele mai multe ori lasate uitarii."